Lično pismo princeze Dajane na aukciji

Nakon teškog razvoda od princa Čarlsa, princeza Dajana je konačno pronašla pravu slobodu i nije ni slutila da će za nekoliko meseci njen život biti okončan usled saobraćajne nesreće u tunelu Alma u Parizu.

Međutim, čak i uprkos činjenici da Dajana i Čarls više nisu bili u braku, princeza od Velsa je bila zabrinuta da bi njen telefon mogao da bude prisluškivan, pa je više volela da dragim ljudima piše pisma. Jedno takvo pismo, koje je napisala nekoliko meseci pre njene smrti, sada će se naći na aukciji.

U ovom pismu, Dajana je napomenula koliko se dobrih stvari dogodilo u njenom životu, a princeza je napisala i da se nada boljem vremenu. Dajana je bez oklevanja rekla da uživa u slobodi i da želi da joj 1997. bude „lakša”. Princeza je napisala i da želi da Božić 1996. provede u inostranstvu, "gde ima sunca". „Više sam nego srećna što imam slobodu i smatram se veoma srećnom što imam drugu šansu! Mnogo dobrih stvari se desilo na tom putu, i zabavno je... ko bi pomislio! Ali nadmašiću sebe ako ostanem ovde za Božić “, u šali je napisala Dajana.

Ovo pismo je bila jedno od 32 koje je Dajana napisala svojim bliskim prijateljima Suzi i Tareku Kasemu. Kasemovi, koji su važili za Dajanine najbolje prijatelje, odlučili su da kolekciju pisama stave na aukciju i prihod pošalju u dobrotvorne svrhe.

Kasemovi su rekli da osećaju veliku odgovornost što čuvaju ova pisma i ne žele da ih naslede njihova deca ili unuci.

Luxury Experience