Lični predmeti Karla Lagerfelda odlaze na aukciju

Karl Lagerfeld, velikan svetske modne scene, bio je jedan od najvećih talenata 20.veka i ujedno kolekcionar sa neutaživom žeđi kada se radi o jedinstvenim i unikatnim komadima…

Slavni Nemac, koji je radio kao kreativni direktor, modni dizajner, fotograf i umetnik pre nego što je preminuo 2019.godine, sakupio je veliki broj unikata tokom svog života, a mnogi od njih će biti ponuđeni na predstojećoj Sotheby’s aukciji.

Aukcijska kuća planira da održi seriju od osam prodaja tokom godine, a sledeća će biti posvećena ovom pionirskom vizionaru. Kolekcija se sastoji od više od 1000 lotova koji su iznenađujući i eklektični, baš kao i sam Lagerfeld. Sve što je deo njegove kolekcije fine umetnosti i nameštaja kreiranog po meri, njegovih distinktivnih odevnih kombinacija i aksesoara, biće dostupno za kupovinu od 26.novembra.

Za ljubitelje mode, u ponudi će biti nekoliko Lagerfeldovih sakoa koje potpisuju Dior, Saint Laurent, Comme des Garcons i Martin Margiela, pored više od 200 pari ikoničnih rukavica koje je nosio konstantno tokom proteklih dvadeset godina, Chanel tašna i veliki broj Goyard kofera.

Prodaja će takođe uključivati umetnička dela, poput portreta Takašija Murakamija, pink remek dela koje potpisuje Džef Kuns i skulpture Lagerfeldove mačke Šupet koja je delo Džoane Vaskoncelos. U prodaji će biti i Šupetine posudice za hranu i vodu.

Kao što se dalo očekivati, Lagerfeldov dom bio je dekorisan brojnim statement komadima koji će biti ponuđeni, poput Jaeger-LeCoultre sata, Maria Pergay koktel stočića, Mark Newson Zenith stolice, crnih fotelja Luis Sue i Andre Mare i srebrnog seta escajga koji je delo juvelira Jean Despres. Povrh toga, Lagerfeldovi Rolls Royce automobili takođe će biti aukcijski prodati.

Prva online aukcija održaće se od 26.novembra do 6.decembra, dok se drugi deo planira za period od 6. do 16.decembra. Takođe, jedna uživo aukcija održaće se u Monaku, Parizu i Kolonji.

Ukoliko ne možete da se odlučite šta biste želeli da kupite od svega ponuđenog, setite se čuvene Largerfeldove izjave: “Kupujte samo ono što vas uzbuđuje, a ne samo da biste kupili”.