Lego predstavlja svoj najskuplji komplet ikada

Lego je dodao još jedan neverovatni komplet svojoj Technic liniji – istoj onoj uz pomoć koje je predstavio Bugatti Chiron 2018.godine, kojoj konstantno dodaje skalirane modele iz sedamdesetih godina…

Najnovija ponuda dolazi u formi Lamborghini Sian FKP 37, koji je u razmeri 1:8. Lamborghini Sian je ujedno prvi proizvodni hibridni hiperautomobil, koji je slavni brend predstavio tokom prošlogodišnjeg sajma automobila u Frankfurtu, a ujedno je tek treći model koji se pridružio Ultimate seriji Technic linije.

“Ovaj novi model zaista oslikava poteru za odličnošću koja je utisnuta u DNK i Automobili Lamborghini i LEGO Group brendova. I sam model i njegovo lansiranje su poduhvati inžinjerske inovacije, koje su izveli neverovatno talentovani timovi iz oba brenda. Ujedno, novitet je dokaz da uz pomoć Lego Technic zaista možete stvoriti sve što vam srce poželi”, izjavio je CEO Lego kompanije, Nils B. Kristijansen.

Predstavljajući čak i one najsitnije detalje, Lego Technic Sian FKP 37 je komplet koji se sastoji od 3.696 komada, koji se moraju sastaviti tako da model meri 60 cm u dužini, 13 cm u visini i 25 cm u širini. Kako bismo vam dali ideju koliko je detaljan ovaj komplet, moramo naglasiti da skalirani model ima makazasta vrata koja se mogu otvoriti, zadnje krilo koje se podiže i spušta, savršeno modelirani enterijer, tašnu u prtljažniku i funkcionalni V12 motor koji je uparen sa osmostepenim prenosom brzine.

Lego od 1.juna prihvata porudžbine za ovaj komplet, dok će nešto kasnije ovog meseca, on moći da se kupi u njihovim prodavnicama. Cena noviteta je 379.99 dolara.