Lebron Džejms i Drejk dobili tužbu u iznosu od 10 miliona dolara zbog dokumentarca

Dokumentarac je trebalo da bude prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu 10. septembra.

NBA zvezdu Lebrona Džejmsa i repera Drejka tužio je bivši šef sindikata NBA igrača, Bili Hanter, koji tvrdi da poseduje ekskluzivna zakonska prava za produkciju bilo kog filma o staroj kanadskoj Hokejaškoj ligi Afroamerikanaca. Najavljeno je da je Bili Hanter podneo tužbu Vrhovnom sudu države Menhetn protiv Drejka, Džejmsa i njihovih poslovnih partnera.

Bili Hanter navodno želi da dobije deo zarade za dokumentarac u kojem se pojavio. On tvrdi da je imao ekskluzivna prava intelektualne svojine za produkciju dokumentarca i da je „Black Ice” snimljen u čast “Obojene hokejaške lige”, koja je postojala od 1895. do 1925. godine.

"Dok su optuženi Lebron Džejms, Drejk i Maverik Karter (LeBronov poslovni partner) dobro poznate ličnosti u svojim oblastima košarke i muzike, to im ne daje pravo da kradu tuđu intelektualnu svojinu“, navodi u tužbi Hanterov advokat Lari Hačer.

Prema mnogim saznanjima novinara, jedan od autora knjige “Black Ice” pomenut u tužbi je Deril Fosti. On i njegov brat smatraju da je tužba neopravdana i neozbiljna i da će zvanično odgovoriti preko svog pravnog tima.

Prema novoj tužbi podnetoj u Los Anđelesu, Lebron Džejms i Drejk su optuženi za kršenje autorskih prava na film o hokejaškoj ligi Afroamerikanaca. U tužbi se takođe kaže da je Hanter platio autorima ukupno 265 hiljada dolara za filmska prava na snimanje filma po njihovoj knjizi.

Luxury Experience