Kristijano Ronaldo dobio astronomsku ponudu iz Saudijske Arabije

Kristijanu Ronaldu je ponuđen ugovor od 300 miliona dolara da napusti Mančester Junajted i kulminira svoju slavnu fudbalsku karijeru na Bliskom istoku.

Kako prenosi CNN Portugal, neimenovani fudbalski klub iz Saudijske Arabije ponudio je mega ugovor portugalskoj fudbalskoj zvezdi. Dogovor uključuje naknadu za transfer od oko 30 miliona dolara koja će biti plaćena Mančester Junajtedu, zajedno sa Ronaldovom platom od oko 125 miliona dolara za dve godine i bonus od 24 miliona dolara za menadžera fudbalske legende Horhea Mendesa.

Ako dođe do mega dogovora o kome se uveliko priča, Ronaldo će postati najplaćeniji fudbaler na svetu.

37-godišnjak se prošlog leta vratio u Mančester Junajted i završio kao najbolji strelac kluba postigavši 24 gola tokom cele sezone 2021/22. Uprkos užasnoj prošloj sezoni u klubu, Ronaldo je još u junu izjavio da je „veoma srećan“ što je ostao u Junajtedu. Uprkos Ronaldovom odsustvu sa predsezonske turneje Junajteda zbog "porodičnih razloga", novi menadžer kluba Erik ten Hag insistirao je da fudbalska zvezda nije na prodaju.

Biće zanimljivo videti da li će Junajted prihvatiti naknadu za transfer, ali s obzirom na činjenicu da portugalska zvezda veruje da još uvek može da igra fudbal na najvišem nivou bar još nekoliko godina, prelazak u saudijsko-arapski klub bi mogao biti malo preran.