Kinezi grade kopiju Titanika pune veličine

Kineska opsesija "dupli-kulturom", nije ograničena samo na dizajnerske komade, arhitekturu, ulice i zamkove...

Njihova dugotrajna ljubav prema Titaniku konačno dobija svoju pravu formu, dok gigantska replika originalnog RMS Titanika postaje deo naše stvarnosti, nakon šest godina rada na njoj. Rekonstrukcija broda punih dimenzija originalno je kreirana upotrebom originalnih nacrta, a kako saznajemo, projekat finansira manje poznata China Seven Star Energy Investment Company, što ih je koštalo 165 miliona dolara.

Plan za konstruisanje Titanika II na obali Jangce reke u provinciji Sičuan postoji godinama u nazad. Prema navodima, brod će biti trajno ukotvljen kao centralni dekor novih resortova koji će se ovde nalaziti, a koji će prema očekivanjima dovesti veliki broj posetilaca na godišnjem nivou. Fanovi Titanika mogu očekivati dupliranje i najsitnijih i najkrupnijih detalja - od dekoracije pa sve do originalnog stepeništa i menija za večeru.

Investitor Su Šaojun bio je motivisan za finansiranje ovog duplikata, kako bi uspomene na Titanik održao živim. Izjavio je: "Nadam se da će ovaj brod biti tu za 100 ili 200 godina. Zapravo, pravimo svojevrsni muzej".