Kim Kardašijan optužena za kupovinu ukradenog antikviteta iz Italije

Iako je reality šou Keeping Up With The Kardashians završen, slavne sestre su i dalje u centru pažnje...

U skorašnjim vestima, najslavnija od njih i vođa klana moglo bi se reći, Kim, optužena je zbog uvoza "ukradene" antičke rimske skulpture. Carinici Sjedinjenih Američkih Država zaplenili su isporuku vrednu 750.000 dolara koja je dospela na njeno ime 2016.godine. Državni tužioci traže predaju skulpture koja je bila na svom putu prema Kim, kada je zaplenjena pre pet godina u luci Los Anđelesa. Ipak, portparol Kim Kardašijan negira da je čuvena influenserka kupila ovu skulpturu.

Antikvitet je opisan kao "deo Mironove Samian Athena skulpture koja potiče iz prvog ili drugog veka, a koja je originalno ukradena iz Italije", čije vlasti sada žele da je vrate nazad. Prema navodima, skulptura je bila deo pošiljke teške 5.5 tona sa procenjenom vrednošću od 745.882 dolara, a koja je sadržala četrdeset antikviteta.

Situacija je dobila interesantni preokret kada je istraga došla do saznanja da je Kim znala za poreklo skulpture. Njen portparol je izjavio da ona nikada nije ni kupila ovaj komad, izjavljujući: "Kim nije kupila ovu skulpturu i tek je sada čula za njeno postojanje. Verujemo da je kupljena na njeno ime, bez njene dozvole. Budući da je nikada nije primila, nije bila svesna sporne transakcije". Takođe, saznali smo da je belgijski dizajner, Aksel Vervurt, koji je radio na njenom domu u Kalabasasu kupio statuu 2012.godine, nakon što je pre toga pozajmljivao.

Zvaničnici sada tvrde da postoje dve statue - jedna koja je legalno kupljena i jedna koja je ukradena iz Italije, dok diler antikviteta iz Pariza koji ju je prodao Vervurtu insistira da postoji samo jedna. Naravno, italijanske vlasti zahtevaju repatrijaciju, a šta će se desiti sa Kim, ostaje da vidimo.