Kim Kardašijan je upravo kupila čuvenu ogrlicu princeze Dajane za 187.000

Kim Kardašijan je konačno bila ta koja je dala pobedničku ponudu za komad retkog dijamantskog nakita, koji je aukcijska kuća Sotheby's prodala na događaju održanom u Londonu.

Ogrlicu Attallah Cross je poslednji put nosila princeza Dajana 1980-ih. Krst od ametista datira iz 1920-ih, veličine je dlana, a kupio ga je trgovac koji je licitirao u ime Kim Kardašijan na aukciji za 187.000 evra.

Suma je bila mnogo veća od one koju su stručnjaci predviđali pre aukcije, a ponuda Kim Kardašijan je pobedila četiri druga ponuđača.

Princeza Dajana je uslikana kako nosi ogrlicu tokom dobrotvorne akcije 1987. godine, u kombinaciji sa ljubičastom haljinom Catherine Walker. Ogrlicu je na aukciju stavio njen bivši vlasnik Ramzi Atalah, koji ju je nasledio od svog oca, persijskog kolekcionara Naima.

Poznato je da je persijski kolekcionar princezi nekoliko puta pozajmio ogrlicu tokom 1980-ih. Prema Sotheby's aukcijskoj kući, Dajana je bila jedina osoba koja je nosila taj komad otkako ga je Atallah kupio 1980-ih od kompanije luksuznog nakita Garrard.

Kim Kardašijan je poznata kao povremeni kolekcionar suvenira, uglavnom pop kulture. Izgleda da je posebno privlače predmeti povezani sa drugim poznatim ženama, pošto je takođe na aukciji kupila nakit koji je ranije pripadao Džeki Kenedi-Onazis i Elizabet Tejlor.

Prošle godine, Kim Kardašijan je postala meta gneva modnih konzervativaca nakon što je pozajmila haljinu iz 1960-ih napravljenu za Merilin Monro. Rijaliti zvezda je haljinu nosila na prošlogodišnjem Met Gala dobrotvornom događaju, što je izazvalo zabrinutost da je haljina oštećena jer je prilagođena za Kim.

Luxury Experience