Kako je šetnja plažom jednu porodicu dovela do velikog bogatstva

Da li više volite planinarenje ili šetnje po plaži? Verujemo da ćete nakon ovog teksta odabrati drugu opciju…

Na plaži se može desiti mnogo lepih i veoma retkih stvari – poput nailaženja na sadržaj želuca kita koji vredi oko 320.000 dolara ili otkrivanja morskih stvorenja koja podsećaju na vanzemaljce, a vrede 65.000 dolara. Planina bi vam u ovom scenariju ponudila samo blato na cipelama, i ništa više.

Za mnoge ljude, plaža definitivno krije pravo bogatstvo, što je upravo slučaj sa jednom britanskom porodicom. Dok su šetali po plaži, oni su naleteli na hiljade vitičara koji izlaze i vraćaju se iz svojih školjki. Ovo je ujedno najskuplji morski delikates sveta, vredan oko 32 dolara po komadu. S obzirom na to koliko su jedinki oni videli, njihov pronalazak se procenjuje na oko 65.000 dolara.

Kako saznajemo, porodica je šetala plažom u Kaernarfonu, kada su videli veliki komad drveta za koji su pretpostavili da ga je donela voda. Kada su primetili da se po njemu nešto kreće, oni su preko Googla istražili o čemu se radi i pronašli odgovor, koji im definitivno odgovara. Nakon toga, postavili su slike na svoje Facebook naloge, ali nisu otkrili tačnu lokaciju, kako bi izbegli susrete sa oportunistima.

Ova retka vrsta morskog organizma je delikates u zemljama kao što su Portugalija i Španija, a njihova vrednost je utoliko veća zbog činjenice da se morski pecaroši moraju izboriti sa brojnim izazovima kako bi ih se dočepali.