Izrael aktivirao svoj bunker za kraj sveta

Naši životi su se preko noći okrenuli naglavačke – jednog dana smo živeli donekle bezbrižno i srećno, da bismo već sutradan bili u strahu od pandemije…

I dok se širenju korona virusa za sada ne nazire kraj, loše vesti nas zatrpavaju sa svih strana. Ipak, čitav svet se bori protiv ove bolesti, ne posustajući pred izazovima koji se sami otkrivaju. U skorašnjim vestima vezanim za ovu temu, saznali smo da je Izrael aktivirao bunker za zaštitu, u kom će najviši zvaničnici provoditi vreme dok se sitacija sa korona virusom ne smiri.

Iako možemo reći da pandemija Covid-19 virusa za sada nije poprimila formu kraja sveta, izraelska vlada ipak želi da ostane sasvim bezbedna dok se protiv iste bori. Bunker je sada postao Nacionalni centar za upravljanje, u kom se nalazi krizni štab i sve druge bitne institucije, koje moraju raditi bez obzira na sve ostalo.

Vreme je svakako nesigurno, tako da ne znamo kada će čitav svet ponovo biti slobodan, pa su baš iz tog razloga njihovi zvaničnici smešteni u ovom okruženju. Prema navodima, lokacija bunkera je prostor savršena, jer se on nalazi u sred Knesset – izraleskog parlamenta, Ministarstva spoljnih poslova, kancelarije premijera, Vrhovnog suda i drugih vladinih ustanova.

Kada pogledamo ovu konstrukciju, teško možemo reći na prvi pogled da je ovo bunker za smak sveta, jer nas više asocira na muzej moderne umetnosti sa futurističkim kompleksom bez prozora, koji sadrži nekoliko ulaza za automobile i kružni tog. Bunker je ukopan zaista duboko i u sebe može primiti na stotine ljudi, tokom dužeg vremenskog perioda. Prema navodima, bunkeri ovog tipa postoje u čitavom svetu, s tim što ga mnoge države, poput SAD, kriju kao zmija noge.