Indijska juvelirnica prodaje Covid19 maske dekorisane dijamantima

Luksuz u doba korona virusa mnogima od nas nije ni na pameti...

Ipak, po svemu sudeći, za šačicu žitelja Indije, luksuz je sve o čemu oni razmišljaju. Oni su poželeli da svoje rutine socijalne distance i mere zaštite prenesu na sasvim novi nivo. Računajući na ljubav prema nakitu koju žitelji ove nacije gaje, jedan vlasnik juvelirnice u gradu Surat, sada prodaje zlatne maske i modele dekorisane dijamantima, koje su vredne između 2.000 i 6.600 dolara. Vlasnik, Dipak Čoksi, je na ovu ideju došao kada ga je jedan kupac posetio želeći da naruči specijalne maske za mladu i mladoženju i njihovo predstojeće venčanje.

S obzirom na to da su maske za lice postale nešto poput modnog aksesoara, Čoksi je odlučio da kreira zaista nesvakidanšnji asortiman. „Kada su mere prevencije opuštene, jedan kupac je tražio unikatne maske za mladu i mladoženju. Dali smo taj zadatak našim dizajnerima, kako bi oni kreirali dva zaista ornamentna komada. Potom, napravili smo još nekoliko takvih, u nadi da će buduće neveste poželeti da ih kupe u narednim danima“, izjavio je Čoksi.

On tvrdi da njegova juvelirnica koristi čiste dijamante za izradu svojih maski i garantuje da korišćeni materijali odgovaraju standardima koje je postavila vlada, sa ciljem sprečavanja širenja virusa. Juvelirnica takođe garantuje svojim kupcima da mogu iskoristiti drago kamenje sa svoje maske za dekorisanje drugih komada nakita kada se epidemija završi.