Hermes predstavlja najelegantniju činiju za pse

Ne moraju sve posude za kućne ljubimce biti trn u oku dizajna našeg enterijera…

Hermes brend je pre samo nekoliko dana predstavio činiju za pse, inspirisanu kopnom i morem. Ovaj sofisticirani predmet napravljen je od hrastovog drveta, tehnikama koje se koriste za proizvodnju buradi. Dve unutrašnje činije od nerđajućeg čelika mogu biti odvojene zahvaljujući centralnim magnetima, dok se takođe zarad lakšeg održavanja mogu izvaditi iz svojih drvenih podloga. Posuda je kreirana tako da u nju može stati dosta hrane i tečnosti, tako da vaši ljubimci ne moraju biti gladni i žedni čekajući vas da se vratite s posla. Kao i većina drugih Hermes proizvoda, činija je napravljena u Francuskoj i jedna je od retkih koja direktno odražava motiv Chaine d'Ancre modne kuće.

Prema francuskom brendu, Chaine d'Ancre oličava Hermes duh kroz kombinaciju svojih morskih i konjičkih inspiracija. Motiv-koji je donekle u obliku izdužene osmice-prvi je primetio Robert Duman, zet Emilie Hermes, na odmoru pored mora. 

Još intrigantniji aspekt činije je proces kroz koji prolazi kroz usklađivanje sa tehnikama pravljenja buradi. Uobičajeno ručno izrađene bačve i burad se prave od drveta odabranog na osnovu vrste žestokog pića koje će se koristiti za skladištenje. Nakon što je vrsta odabrana, drvo se zagreva na otvorenoj vatri, a zatim savija u oblik cevi. Novooblikovane bačve se vraćaju na vatru za tostiranje, koje kristalizuje prirodne šećere u drvetu, a zatim se tipično brusi dva puta pre nego što se stavi u upotrebu.

Za činiju, Hermes je odabrao hrastovo drvo, koje se često koristi za proizvodnju vina; takođe su posebno odabrali drvene ploče od hrastova koje rastu najmanje 90 godina. Budući da je Hermes činija za pse kreirana uz pomoć specijalnih tehnika, potencijalni kupci mogu biti uvereni u količinu truda koja je za to uložena. Francuska modna kuća prodaje brojnu robu za kućne ljubimce, od ogrlica do povodca i torbi za nošenje, ali nova činija za pse zaista je nešto posebno. Njena cena je 1.125 dolara.