Fudbalski klubovi Saudijske Arabije čine sve da dobiju legendarnog Lionela Mesija

Saudijska Arabija čini sve da se dodvori legendarnom Lionelu Mesiju, nudeći mu duplo više od onoga što su platili portugalskoj zvezdi. Izveštaji sugerišu da bi argentinska ikona mogla da zaradi neverovatnih milion dolara dnevno.

Fudbal može biti uzbudljiva igra i van terena. Ne jedan, već dva saudijska kluba „udvaraju se“ legendi Lionelu Mesiju nakon njegovog trijumfa na Svetskom prvenstvu. Klubovi Al-Hilal (Riyadh) i Al Itihad (Jedah) žele da privuku pažnju fudbalske zvezde nudeći 350 miliona evra (370 miliona dolara) Argentincu za jednu sezonu. Ne samo da je suma skoro duplo veća od onoga što zarađuje stari rival Ronaldo (187 miliona dolara), već može i da oživi jedno od velikih fudbalskih rivalstava.

Kristijano Ronaldo igra za Al-Nassr, a Al-Hilal se smatra rivalom. Ako Saudijska Arabija namami Lionela Mesija, navijači će dati sve od sebe da gledaju dva velikana, Mesija i Ronalda, na suprotnim stranama. Mesijev ugovor sa PSŽ-om ističe ovog leta. Dok su Francuzi odlučni da zadrže fudbalsku legendu, teško je ignorisati ugovor vredan 370 miliona dolara.

Preokret u priči je da su oba zainteresovana kluba trenutno sankcionisana od strane FIFA zbog „neregularnosti“ i da neće moći da angažuju Mesija do leta. To bi dalo dovoljno vremena PSŽ-u da postigne gol sa Mesijem.

Luxury Experience