Bil Gejts čestitao Vorenu Bafetu 92. rođendan uz stare fotografije

Kako bi tehnološki milijarder poželeo srećan rođendan drugom milijarderu? Naravno, korišćenjem tehnologije!  

A to je upravo ono što je Bil Gejts odlučio da uradi na poseban dan Vorena Bafeta. Bil je na Instagram postavio seriju fotografija kako bi Vorenu poželeo srećan 92. rođendan.

Izvršni direktor Berkshire Hathaway je inspiracija za mnoge. Bafet je napunio 92 godine 30. avgusta 2022. Osim svog preduzetničkog uspeha, poznato je da je ovaj poslovni gigant tokom svog života učestvovao u nekoliko filantropskih aktivnosti. U 2006. preduzetnik je Gejts fondaciji dao i poklon vredan oko 30 milijardi dolara.

Trenutno, Bafetova vrednost zaokružuje se na 99 milijardi dolara, prema podacima Blumbergovog indeksa milijardera, dok Gejtsova vrednost iznosi 116 milijardi dolara. Uprkos tome što su bili u trci jedan protiv drugog, Gejts i Bafet su pre svega dobri prijatelji.  

Prijateljstvo jednako uspešno kao i njihovi poslovni poduhvati

Dobro je poznato da su Bil Gejts i Varen Bafet stari prijatelji. Iako je razlika između njih 25 godina, duo je stvorio jaku vezu tokom proteklih decenija. Sve je počelo 1990. godine kada su bili na vrhuncu karijere i često su se sastajali da igraju bridž uz svoju omiljenu hranu. Njih dvojica su čak primećeni zajedno na javnim događajima kao što je košarkaška utakmica u Las Vegasu 2008. Njihovo prijateljstvo je bio toliko jako da se Gejts pridružio odboru Berkshire Hathaway 2004. (iako je kasnije podneo ostavku na tu funkciju), dok su takođe pokrenuli inicijativu Giving Pledge initiative 2010.

Učvrstivši vezu i otvoreno je proslavljajući, Gejts je postavio seriju fotografija na Instagramu sa natpisom: „Život je zabavniji kada imaš prijatelja kao što je Voren. Srećan 92. rođendan!"

Dragocene fotografije prikazuju kako se dvojica muškaraca zabavljaju u različitim prilikama. Na prvoj slici uživaju u piću, dok su na drugoj obučeni u kostime. Treća i naša omiljena fotografija prikazuje dvojicu muškaraca kako se iskreno smeju dok se odmaraju u svojim poslovnim apartmanima, a poslednja, crno-bela, prikazuje nasmejane milijardere.

Pa, želimo Bafetu srećan rođendan!

Luxury Experience