Francuski grad dobio najskuplji praznični ukras ikada

Najradosnije vreme u godini izgleda neuporedivo lepše u određenim regionima Francuske, ali u sedištu kompanije Bugatti praznični dekor nikako neće za njima zaostajati...

Ove godine, uprkos činjenici da je božićno i novogodišnje tržište slabije nego ikada zbog pandemije, gradski centri opremljeni vedrim svetlima i blještavim zvezdama, u svakom svom delu i uglu, nekima od nas nedostajaće više nego ikada. Kompanija Bugatti, sa druge strane, ima nešto drugačije planove za svoj grad Molsheim, mesto koje predstavlja kolevku ovog brenda.

Etore Bugati osnovao je svoju marku i počeo sa proizvodnjom automobila pre više od 110 godina. Francuski luksuzni brend odlučio je tim povodom, da izloži svoj model hiper sportskog automobila Bugatti La Voiture u javnosti, kao ukras grada, ali i mogućnost da svi ljudi zauvek ovekoveče njegovu lepotu svojim fotoaparatima.

La Voiture Noire je prema glasinama u vlasništvu Kristijana Ronalda i dolazi kao unikatna jedinica. Autmobil je kreiran u čast 110 godišnjice brenda i koštao je oko 18 miliona dolara. Takođe, veliki broj nas, običnih smrtnika, nikada neće moći ni da vidi ovu crnu lepoticu uživo, ali to više nije slučaj sa srećnim stanovnicima grada Molsheima i svih njegovim posetiocima. Postavljena odmah do dekorisane božićne jelke, velika specijalna staklena kutija dodatno ističe predivni Bugatti La Voiture Noire četvorotočkaš, omogućujući svima koji se tu zateknu uživanje u ovom unikatnom remek delu autoindustrije.

Gradonačelnik Molsheima izjavio je tokom inauguracije staklenog kontejnera: “Veoma sam zahvalan kompaniji Bugatti na ovom prelepom daru našem gradu. Sada, svi stanovnici Molsheima imaju izvanrednu priliku da se dive jedinstvenom umetničkom radu uloženom u kreiranje La Voiture Noire modela, na koji bi Etore Bugati bio ponosan. Svi koji doputuju u, ili žive oko rodnog grada kompanije Bugatti, imaće šansu da vide Crni Automobil do marta meseca naredne godine, do kada će biti izložen u svom posebnom štandu.