Francuska policija uhvatila grupu britanskih bogataša na odmoru uprkos karantinu

Po svemu sudeći, brojni ljudi širom sveta ne shvataju ozbiljnost situacije sa korona virusom, pa se ponašaju nedisciplinovano i neodgovorno…

Pravi primer toga mogao se pre nekoliko dana videti u Francuskoj. Francuska policija morala je da preusmeri privatni avion pun bogatih džetsetera iz Velike Britanije, tačnije njih deset, koji su sleteli na Marseille-Provence aerodrom, kako bi helikopterom otišli do luksuzne vile u Kanu.

S obzirom na situaciju koja se trenutno odvija u Francuskoj i broj preminulih ljudi, svaka osoba koja se nađe na teritoriji te zemlje je ugrožena, pa je upravo sa tim razlogom uspostavljen karantin koji mora poštovati svako, bez obzira na to koliko je bogat ili siromašan.

Ipak, deset osoba koje su po svaku cenu želele da odu na odmor u Kan nisu ozbiljno shvatile nove zakone koje je Francuska uvela u vreme vanrednog stanja. Priznajemo, svako od nas mašta o predivnom godišnjem odmoru, ali nismo baš svi toliko van pameti da se sada upustimo u isti. Džetseteri su pokušali da se iščupaju iz ove nezgodne situacije pozivajući svoje moćne prijatelje, ali, pomoći im nije bilo.

Pilotima helikoptera takođe je naređeno da se vrate u svoju bazu, ali ni oni nisu prošli nekažnjeno. S obzirom na to da su bili obavešteni o zakonima Francuske u vandrednom stanju, piloti su dobili novčane kazne. Što se tiče džetsetera, nakon razgovora sa policijom, devet osoba se vratilo u Veliku Britaniju, dok je deseta iznajmila privatni avion i krenula put Berlina.