Franck Muller i S.T. Dupont predstavljaju Master Lighter upaljač od 56.000 dolara

Više slika

Više slika

Predstavljanje Master Lighter na ovogodišnjoj Svetskoj Prezentaciji Visoke Horologije (WPHH) u Gentodu, označilo je značajnu prekretnicu u sektoru luksuzne robe…

Ova saradnja između Franck Muller i S.T. Dupont brendova, dve ikone luksuza i zanatstva, rezultirala je revolucionarnim stvaranjem koje spaja sofisticirano časovničarstvo sa umetnošću luksuznih upaljača. Ovaj komad nije samo funkcionalan predmet, već manifest stila, inženjeringa i umetnosti.

Franck Muller, poznat po svom izuzetnom časovničarstvu, i S.T. Dupont, majstor visokokvalitetnih aksesoara, imaju dugogodišnje nasleđe u svojim oblastima. Njihova saradnja bila je vođena zajedničkom strašću za inovacijama i finim stvarima u životu. Tokom dve godine, dizajneri i inženjeri iz obe kuće ulagali su svoje znanje u stvaranje Master Lighter, simbola njihove prve zajedničke saradnje i pionirskog proizvoda na tržištu luksuza.

Master Lighter je upakovan u kućište od nerđajućeg čelika sa ogledalom, što odražava najviše standarde upotrebe materijala i završne obrade. Ono što ovaj upaljač izdvaja je integracija S.T. Dupont prepoznatljivog dijamantskog uzorka, zaštitnog znaka sofisticiranog stila brenda. Dizajn sa otvorenim kućištem je remek-delo horologije, prikazujući složeni mehanizam Calibre FM 1740-LI-STD Skeleton Franck Muller brenda. Lakirani guilloche brojčanik, ukrašen pažljivo izrađenim kazaljkama, smešten je ispod safirnog kristala, osiguravajući da je mehanizam vidljiv i zaštićen.

Ovaj komad ne predstavlja samo dobar izgled, već i izobilje iskustva. Sa težinom od približno 300 grama i dimenzijama koje su istovremeno značajne i elegantne u ruci, Master Lighter je dizajniran da bude vizuelno i taktilno zadovoljstvo. Njegova funkcionalnost je poboljšana diskretno postavljenom krunicom sa strane, omogućavajući neprimetno podešavanje postavki sata bez narušavanja njegovog elegantnog dizajna.

Ekskluzivnost Master Lighter ogleda se u njegovom ograničenom izdanju. Sa samo 88 jedinica dostupnih u svakoj od četiri varijante – bela, plava, crna i šarena 'Color Dreams' – kolekcionari i poznavaoci luksuznih predmeta imaju retku priliku da poseduju jedinstveni komad zanatstva. Pažnja usmerena na detalje je očigledna u svakom aspektu, od izbora materijala do finih završnih detalja koji razlikuju luksuzni proizvod od običnog aksesoara.

Predstavljanje Master Lighter nije samo uvelo novi predmet na tržište luksuza; postavilo je novi standard u integraciji različitih luksuznih domena. Spajanjem visokokvalitetnog upaljača sa sofisticiranim časovnikom, Franck Muller i S.T. Dupont su stvorili proizvod koji privlači entuzijaste kako finih satova, tako i luksuznih upaljača. Buka stvorena oko ovog izdanja ističe kulturni uticaj takve jedinstvene saradnje, izazivajući interes i uzbuđenje među kupcima luksuza i posmatračima industrije.

Master Lighter Franck Muller i S.T. Dupont stoji kao svedočanstvo onoga što može biti postignuto kada se dva majstora svog zanata ujedine. To je znamenito dostignuće u svetu luksuzne robe, nudeći ne samo upotrebljivi komad već i umetničko delo. Za one koji cene finije detalje i priče iza svojih luksuznih predmeta, Master Lighter je više od aksesoara – to je deo istorije, spoj tradicije i moderne inovacije dizajniran da izazove divljenje koliko i da zapali cigare.

Luxury Experience