Fotografija Dejvida Bouvija iz policijske stanice oborila sve rekorde prodaje

Po ceni od 4.500 evra prodata je kultna fotografija Dejvida Bouvija, koja je snimljena tokom hapšenja 1976. godine, premašivši sve procene stručnjaka.

"Originalna fotografija Dejvida Bouvija iz 1976. godine“, stoji u opisu britanske aukcijske kuće Ewbank's Auctions, sa procenjenom cenom od 1.700 evra.

"1976. Dejvid Bouvi je uhapšen zajedno sa Igijem Popom u Ročesteru u Njujorku pod optužbom za posedovanje droge. Policija je zaplenila oko pola kilograma marihuane. Od njih je zatraženo da se sutradan jave u policijsku stanicu, a ovo je fotografija Dejvida Bouvija u policijskoj stanici, na originalnom kodak papiru, 9,5 x 9,5 cm“, stoji u saopštenju aukcijske kuće.

 

Osim toga, pominje se kako je fotografija došla u posed njenog prodavca. Policajac koji je uzeo otiske prstiju i fotografisao Dejvida Bouvija poklonio je fotografiju lično vlasniku kao svadbeni poklon, znajući da je veliki fan legendarnog pevača. Prodavac poseduje ovu fotografiju već 46 godina i u odličnom je stanju. Na crno-beloj fotografiji vidimo 28-godišnjeg Bouvija sa plavom kosom u odelu dok drži znak policijske stanice.

Prema članku u Independentu, u to vreme za posedovanje marihuane pretila je zatvorska kazna do 15 godina. Ali, prema starim novinskim izveštajima, legendarni pevač i njegovi prijatelji pušteni su nakon što je Bouvi platio kauciju od 2.000 dolara za sve. Optužbe su navodno odbačene dva meseca kasnije kada je porota odlučila da ne optuži pevača i njegov bend.