Fosil star 180 miliona godina na aukciji

Sajam Treasure House koji se otvara u Royal Hospital Chelsea nosi svoje ime s pravom jer je prava riznica za kolekcionare…

Sa nečuvenom, neviđenom i nezamislivom zbirkom umetnosti, prirodnih čuda, očaravajućim draguljima i još mnogo toga, prva edicija izložbe uključivala je impresivna dela poput srebrnog sata koji je naručio Charles II od Thomasa Tompiona, oca engleskog časovničarstva, koji je prodat za preko 5 miliona dolara. Ove godine, u svojoj drugoj ediciji, pažnju privlači ne komad nakita, slika ili umetnički predmet, već fosil. U 2021. godini, neverovatno retki fosil džinovskog morskog zmaja star 180 miliona godina otkriven je u prirodnom rezervatu Rutland Water u centralnoj Engleskoj.

Jedinstveni fosil ženskog ihtiosaura, morskog predatora koji je postojao pre 250 miliona godina, čak i pre nego što su dinosaurusi hodali planetom, stavljen je na prodaju. Ovaj retki nalaz, nazvan Mutti, predstavlja trudnog predatora koji nosi gotovo osam sitnih embriona između fosilizovanih rebara. Mogao bi biti izuzetan dodatak kolekciji modernih Medičija. Trudni ihtiosaur star 180 miliona godina, značajan deo prirodne istorije, biće ponuđen na aukciji po procenjenoj vrednosti od 1,5 miliona dolara.

Ostale izuzetne ponude na sajmu uključuju ovalni dijamant od 100,8 karata tipa II, procenjen na 21 milion dolara, i par komoda vrednih skoro 2,5 miliona dolara, koje je 1745. godine izradio Mathieu Criaerd za Madame de Pompadour. Ekskluzivni događaj Treasure House Fair održaće se od 27. juna do 2. jula u Royal Hospital Chelsea u Londonu.

Luxury Experience