Fosil dinosaurusa star 180 miliona godina vredan 600.000 dolara

Još jedno praistorijsko otkriće je sada na raspolaganju - ovog puta u Gradu svetlosti.

Pored nedavnog niza aukcija dinosaurusa, redak trodimenzionalni 180 miliona godina star Ichthyosaurus Stenopterygius Longifrons biće na prodaju sledeće nedelje u okviru najnovijeg događaja Bonhams Cornette de Saint Cir u Parizu. Jedna od najcenjenijih i najstarijih aukcijskih kuća na svetu se sprema za svoj drugi događaj gde će se kupci nadmetati za izuzetne dinosauruse i druge netaknute fosile.

Ovog puta u pitanju su ostaci otkriveni u Francuskoj i uključuju očuvanu lobanju stvorenja iz ere mezozoika. Skelet je gotovo 80 posto kompletan, sa karličnim kostima, pubisom i zadnjim udovima. Aukcionari očekuju da će fosil dinosaurusa doneti priličan novac na aukciji, sa procenama u rasponu od 420.000 do 630.000 dolara.

"Neki od najpoznatijih primeraka imaju tendenciju da budu spljošteni u naslagama blata i stena, tako da je prilično retko naći primerak, poput ovog, gde je skelet ne samo dobro predstavljen, već su kosti očuvane u tri dimenzije“, stoji u saopštenju aukcijske kuće.

Ihtiosaurus deli neke osobine sa delfinom, jer imaju istu fizionomiju i slične tehnike rađanja. Ali, pre nego što pomislite da kupujete pretka delfina morate znati da su istraživači zaključili da dinosaurus potiče od reptila koji žive na kopnu.

Ostali lotovi predstavljeni u Bonhams događaju uključuju 260 miliona godina staru ajkulu pronađenu u Nemačkoj, amolit sa retkim mat premazom iz Kanade i veliki zub najpoznatije i najveće Megadolon ajkule poznate čoveku koja je pronađena u Južnoj Karolini.

Ako želite da dodate deo istorije svojoj kolekciji, događaj će se održati 13. decembra.

Luxury Experience