FENDI slavi dolazak praznične sezone Baguette jelkama

Ove godine modna kuća Fendi odaje počast svojoj legendarnoj Baguette torbi koja slavi dvadeset peti rođendan...

Nastavljajući proslavu 25. godišnjice Baguette – koja je počela legendarnom revijom u Njujorku 9. septembra – Fendi će kreirati impresivne jelke od luminiscentnih baguette torbi zelene boje, koje će biti osvetljene ispred butika Roma Palazzo FENDI (visoka 5,50 metara) ispred butika u Parizu na Avenue Montaigne (3 metra) i prodavnice u Šangaju (6 metara).

Inspirisani paletom kolekcije Baguette 25th Anniversary–Winter, u Rimu će boje jelke harmonično zasijati na fasadi butika Palazzo FENDI, pretvarajući se od crvene i roze do vasabi zelene. Isto će se desiti i u butiku u Parizu sa jedinstvenom zelenom bojom koja će takođe zasijati na fasadi i izlozima londonske ulice New Bond.

Igra svetla na fasadama biće moguća zahvaljujući prilagođenim, energetski efikasnim i štedljivim RGB LED svetiljkama, realizovanim sa istom led trakom koja se koristi za jelke Baguette.

Nakon novih mera LVMH kompanije za podršku održivosti i uštedi energije, osvetljenje fasada i jelki biće isključeno posle 22.00, kao i izloga i unutrašnjosti prodavnica. Pored toga, osvetljenje, a samim tim i potrošnja energije, na fasadama i drveću će se postepeno smanjivati prateći prirodnu ambijentalnu svetlost, što će rezultirati smanjenjem potrošnje, ali sa istim dekorativnim efektom.

FENDI proslava će se nastaviti u Milanu, kako bi se obeležila 25. godišnjica Baguette i dolazak sezone praznika. Za tu priliku, modna kuća sarađuje sa duom Odd Matter Studio iz Roterdama – vrhunskim dizajnerskim studijom koji istražuje svet kroz njegove materijale, procese i koncepte. Studio će kreirati posebnu instalaciju koja će magičnom bajkovitom atmosferom prožeti galeriju i izloge robne kuće.

Slavljenička atmosfera stići će i na ekskluzivnu skijašku destinaciju Kurševel, u Francuskoj, gde će blistavo drveće napravljeno od vasabi zelenih poklon kutija, zlatnih Baguette kopči i šarenih verzija legendarne torbe zauzeti namenski prostor u luksuznom hotelu Cheval Blanc.

Luxury Experience