Faberge predstavlja ikonično jaje inspirisano Igrom Prestola

Juveliri čuvene kuće Faberge sneli su ekskluzivni poklon vredan 2.2 miliona dolara, specijalno namenjen fanovima ikonične Game of Thrones serije, u čast desete godišnjice njene premijere – u pitanju je unikatno jaje, inspirisano njome…

Vodeći dizajner Faberge kuće, Lisa Talgren, udružila se sa nagrađivanim kostimografom serije, Mišel Klapton i Warner Bros. Consumer Products odsekom, kako bi zajedno kreirali zmajevo jaje dekorisano draguljima, koje je inspirisano samom Majkom zmajeva, Deneris Targarijen.

“Dizajn je osmišljen kao referenca neverovatnog putovanja kroz koje je prošla Deneris, naglašavajući važnost boje njenih kostima, njene strasti prema njenim zmajevima i načinu na koji je prenosila poruke svojim nakitom tokom serije”, objašnjava kostimograf.

Sa ljubičastim, plavim, crvenim i srebrnim krljuštima sa dijamantskim akcentima, eksterijer jajeta dizajniran je da podseti na teksturu zmajeva i njihovih ikoničnih jaja. Enterijer, sa druge strane,  u sebi skriva iznenađenje dekorisano rubinima – u pitanju je minijaturna verzija krune koju bi Deneris nosila na Gvozdenom prestolu, sa zmajevom glavom i krilima koja se izdižu iza nje.

“Uz pomoć krune, kreirala sam referencu njenih zmajeva, njihovih krila koja štite prelepi rubin koji predstavlja Deneris, boju njene kuće i njen pohod prema vlasti”, dodaje Klapton. Struktura čitavog jajeta fiksirana je na malom dijamantski dekorisanom pijedestalu, koji asocira na zmajev rep.

Iako će finalna verzija kompozicije biti predstavljena kasnije ove godine, Faberge je svoju inicijalnu najavu objavio sada, kako bi se podudarila sa katoličkim Uskrsom i lansiranjem The Iron Anniversary projektom, kojim će HBO obeležiti 10 godina od premijere prve episode čuvene serije.