Džepni sat sa Titanika prodat na aukciji za 116.000 dolara

Sat je pripadao poštanskom službeniku koji je radio na britanskom putničkom brodu.

Vreme i plima ne čekaju ništa, međutim, vreme je stalo kada je Oskar Vudi, poštanski službenik na Titaniku, poginuo zajedno sa 1.520 drugih nesrećnih putnika na brodu 1912. Vudijevo telo je izvučeno iz okeana 10 dana kasnije, a njegov džepni sat koji je natopljen vodom vraćen je njegovoj supruzi Lejli sledećeg meseca.

Otprilike 110 godina kasnije, relikvija je prodata za 116.000 dolara na aukciji Henri Aldrige & Sons tokom vikenda u malom gradu Devizesu u Engleskoj. Brojčanik sata je razbijen, a kazaljke minuta i sekunde nedostaju. Postoji, međutim, slab otisak ruke vidljiv između brojeva četiri i pet, što se poklapa sa izveštajima da je brod potonuo u 2:21 ujutru. Vudi i njegovi kolege poštari su navodno poginuli pokušavajući da spasu vreće pisama iz poplavljene skladišne prostorije bezuspešno.

Aukcijska kuća Henry Aldridge & Son je poznata po prodaji suvenira sa Titanika. Lista putnika prve klase prodata je za 48.000 dolara, dok je jelovnik prve klase koštao 60.000 dolara. Ostali istaknuti detalji uključuju elegantan tanjir za desert koji je ostvario nešto više od 23.000 dolara i „a la carte” deo menija koji je postigao više od 27.000 dolara.

To je još jedan dokaz da Titanik i dalje izaziva interesovanje čak i vek nakon potonuća.

Luxury Experience