Dubai planira izgradnju tržnog centra u kojem će kupci moći da voze električne automobile

Želeći da postavi nove standarde u svetu luksuza, Dubai planira da izgradi tržni centar u kom će se posetioci kretati svojim automobilima...

Učesnici na Festivalu preduzetništva u Šardži (SEF) 2024. godine dobili su uvid u budućnost zahvaljujući Muhamedu Alabaru, osnivaču Emaar i Noon kompanija. Sasvim sigurno možemo tvrditi da su vizuali koji su tada prikazani bili veličanstveni. Otvaranje novog tržnog centra u Dubaiju možda deluje kao nešto uobičajeno kao izlazak sunca, ali ovaj tržni centar uvodi neverovatnu inovaciju: omogućavanje kupcima da se voze kroz njega svojim električnim automobilima. Ova jedinstvena struktura biće uspostavljena u Dubai Creek Harboru i biće prva takve vrste.

"Pokušavamo nešto uzbudljivo", rekao je Alabar. "Ovo će biti prvi put da automobili mogu ući u tržni centar, tako da će biti veoma jedinstveno. Ovu ideju nismo sami smislili; naučili smo je od drugih", dodao je. Emaar takođe pomera granice sa tornjem visokim jedan kilometar, koji će, iako je manji od ikonične Burj Khalifa, biti podjednako veličanstven. Planovi za neboder su odobreni, a izgradnja bi trebalo da počne uskoro.

"Upravo smo odobrili neboder, i počinjemo izgradnju sada", spomenuo je Alabar. "U pogledu elegancije, podseća na Merilin Monro", dodao je. Podelio je da će prvi pogled biti otkriven u narednim mesecima i već naziva razvoj 'ženskom' verzijom Burj Khalife. Prostirući se na ogromnih šest miliona kvadratnih metara, trebalo bi da bude 'novi centar grada'.

Luxury Experience