Doživite Titanik iz prve ruke

I dok replika Titanika još uvek nije kreirana, ništa neće zameniti zadovoljstvo koje ćete osetiti kada vidite ikonski brod, odnosno njegovu potopljenu olupinu, uživo…

Razmišljajući na isti način, turistička kompanija, Cookson Adventures, svim poznavaocima i zaljubljenicima u ovaj brod nudi jedinstvenu mogućnost ronjenja i obedovanja, koje će ih odvesti do olupine broda, a potom im pružiti opciju večeranja odmah pored.

Kao deo iskustva, gosti će roniti do ruine Titanija, odnosno do dubine od 3.800 metara ispod površine Atlantika, zajedno sa profesionalnim istraživačem koji će biti njihov vodič i pružiti im detaljnu turu broda. Potom, oni će uživati u večeri prve klase sa čak deset obroka, u kojoj su originalno uživali putnici broda pre užasavajućeg sudara. Dekadentna večera će sadržati ostrige, file minjon, guščj paštetu i Consomme Olga između ostalog.

Večeru će pratiti i najbolja vina, poput Madeira vina iz 1912.godine, Chateau d’Yquem, Chateau Cheval Blanc, kao i flaša 1907 Heidsieck Gout šampanjca. Komentarišući ovo iskustvo, Tomas Delande, predstavnik Melchior kluba rekao je: “Titanik je bio otelotvorenje luksuza kada je po prvi put krenuo u svoju avanturu 1912.godine, a mogućnost rekreiranja njegove maestralne večere, u kombinaciji sa vintage vinima koja savršeno prate gozbu, je neverovatan poduhvat”.

Reči o ceni ovog iskustva za sada nije bilo, ali verujemo da će biti u pitanju par hiljada dolara.