Dekadentna tablica sa jednim znakom prodata za 3.2 miliona dolara

Kao što verovatno znate, Kinezi imaju brojna verovanja vezana za simbole kojih se pridržavaju čitavog života…

Samim tim, jasno nam je zašto je neko platio 3.2 miliona dolara tokom aukcije održane u Hong Kongu, kako bi kupio registarsku oznaku sa svojim srećnim brojem. Tablica o kojoj govorimo na sebi nosi samo znak “R”, a kada je prodata, postala je druga najskuplja u tablica prodata u ovom gradu.

Tablica koja se sastoji od znaka “W” i dalje zauzima prvo mesto, nakon što je prodata po ceni od 3.3 miliona dolara pre dve godine. Zapravo, ona je je bila jedna od 49 ponuđenih na aukciji, zbog koje je u Sali za nadmetanje nastao pravi rat – njena početna cena iznosila je 650 dolara, dok je desetak kupaca munjevitom brzinom podigao cifru u nebesa.

Prema pisanjima tamošnjih medija, slovo R u Kini povezuje se sa trkačkim automobilima i predstavlja dekadentan broj u kineskom proročanstvu, zbog čega nam je jasno kako je na kraju prodata po 5.100 puta većoj ceni od rezervisane.

Najskuplja tablica na svetu naravno prodata je u Dubaiju po ceni od 9 miliona dolara – ono što je posebno interesantno, čovek koji ju je kupio vozi se u automobilu koji je vredan 800.000 dolara!

Luxury Experience