Decentralend će biti domaćin prvog Metaverse Fashion Weeka

Ako ste NFT entuzijasta ili ste tek krenuli u svet virtuelne umetnosti, evo lepih vesti za vas!

Na zadovoljstvo obožavatelja, 3D virtuelna platforma Decentraland je pokrenula prvi Metaverse Fashion Week dok je moda napravila korak napred u budućnost!

MFW će biti javno dostupan širom sveta od 24. marta i nije potrebno kupovati kartu. To će dati modnim brendovima i investitorima priliku da kupe digitalno zemljište za održavanje revija, koncerata i after-partija - sve u metaverzumu!

Učesnici će imati mogućnost kupovine digitalnih nosivih komada od brendova za njihove prilagodljive avatare, a neke kolekcije će biti dostupne i za fizičku kupovinu.

Komentarišući, Sem Hamilton, kreativni direktor Decentralend fondacije, u intervjuu je rekao: „Želimo da pomognemo u procesu onboardinga i podstaknemo kreativnost i pokažemo svima šta je moguće. Ovo radimo da pokažemo zajednici i drugim brendovima.”

Dalje je dodao: „Decentralend je mesto za kupovinu, svi nose kul odeću, a brendovi mogu da objave na platformi. To je način da dovedete više ljudi na platformu i učinite je privlačnijom za korisnike."

Đovana Kasimiro, direktorka Metaverse Fashion Weeka napomenula je: „MVFW će biti dostupan svima širom sveta. Jedan od nedostataka tradicionalnih modnih revija je to što su previše restriktivne za prosečnu osobu, skoro uvek samo po pozivu. MVFV će biti besplatan, a očigledno, pošto će biti digitalan, sve što vam treba je kompjuter i internet veza.“