Da li Elon Mask zaista ima dvojnika u Kini?

Snimak dvojnika vlasnika Tesle postao je viralan i čak je stigao i do samog milijardera - ali neki misle da je u pitanju lažnjak!

Korisnici interneta su bili šokirani sličnošću između najbogatije osobe na svetu i čoveka po nadimcima Elon Mozaik i Ji Long Mask – ali da li je to samo veštačka inteligencija?

Narodna mudrost kaže da svako ima dvojnika. Neki ljudi čak veruju da svako ima najmanje sedam dvojnika širom sveta, a ne samo jednog. Oni bi mogli biti vaš savršeni dvojnik, sa očima vaše majke, nosem vašeg oca i možda čak i boljom kosom od vaše!

Čini se da je najbogatiji čovek na svetu, Elon Mask, pronašao jednog od svojih dvojnika u Kini. U istočnoj kineskoj provinciji Đangsu, čovek iz Sudžoua – čije ime nije poznato – postao je senzacija preko noći zbog svoje nesvakidašnje sličnosti sa izvršnim direktorom kompanije SpaceX i Tesla.

Vest o tome koliko liče je postala toliko viralna, da je stigla i do samog 50-godišnjeg milijardera.

Video čoveka je postavljen na Douyin, kinesku verziju TikToka, a na snimku se vidi kako nasmejan stoji pored luksuznog automobila. Komentatori su brzo ukazali na sličnosti između ovog čoveka i Maska, a zapažanje se proširilo poput požara preko Fejsbuka i Tvitera.

Čak ni sam Mask nije mogao da ignoriše sličnost i odgovorio je u šali: „Možda sam delimično Kinez!“ u tvitu objavljenom 20. decembra.

Vest o dvojniku podstakla je korisnike interneta da smisle smešna imena za dvojnika. Neki su ga zvali Elon Mozaik, dok su ga drugi nazvali Klon Mask.

Mnogima je bilo teško da poveruju u sličnost između njih dvojice i sugerisali su da je dvojnik možda koristio tehnologiju veštačke inteligencije da zameni lica i oponaša karakteristike Maska.