Da li će Mesijevi dresovi na aukciji oboriti sve rekorde?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Šest dresova Lea Mesija sa utakmica Svetskog prvenstva u fudbalu je na aukciji!

Aukcijska kuća Sotheby’s objavila je prodaju kompleta od šest dresova koje je nosila fudbalska zvezda Lionel Mesi tokom Svetskog prvenstva u fudbalu 2022. u Kataru.

Komplet — nošen u finalu, polufinalu, četvrtfinalu, osmini finala i ključnim utakmicama biće ponuđen na ekskluzivnoj aukciji koja se otvara za nadmetanje 30. novembra.

Aukcijska kuća veruje da će set "postati najvrednija kolekcija sportskih suvenira na aukciji". Ako prodaja pređe procenu od 10 miliona dolara, dresovi će postati najskuplji fudbalski suvenir ikada prodat na aukciji, nadmašivši majicu Dijega Maradone „Hand of God“ koja je prodata za 9,3 miliona dolara u maju 2022. i dres Majkla Džordana iz finala NBA lige 1998. koji je prodat za 10,1 milion dolara u septembru 2022.

Deo prihoda od prodaje ići će Dečjoj bolnici Sant Joan de Deu u Barseloni uz podršku Fondacije Leo Mesi, za pomoć deci oboleloj od retkih bolesti.

Pre godinu dana, Mesi - osmostruki osvajač Zlatne lopte – pojavio se na otvaranju Svetskog prvenstva u fudbalu 2022. u Kataru. Pet milijardi ljudi navodno ga je pratilo kako igra tokom mesec dana na stadionu Lusail u Dohi, nadajući se da će svojoj zemlji obezbediti prvu titulu na Svetskom prvenstvu u poslednjih 36 godina. Argentina se 18. decembra suočila sa Francuskom u finalu, uzela je trofej u uzbudljivom meču koji je završen pobedom od 4:2 na penale. Mesi je postigao dva gola, čime je stekao titulu najboljeg igrača utakmice.

U izjavi posle utakmice rekao je „Toliko sam puta to sanjao, toliko sam želeo da još uvek ne mogu da verujem“. Licitacija za Mesijeve dresove počinje 30. novembra i trajaće do 18. decembra. Aukcijska kuća Sotheby’s će takođe biti domaćin besplatne izložbe dresova u Njujorku od datuma otvaranja do 14. decembra.

Luxury Experience