Da li biste platili 100.000 evra za krem bluzu sa roze mašnom?

Očekuje se da će neko platiti ovu bluzu 100.000 evra jer ovo nije običan odevni komad.

Bez obzira na njenu prvobitnu cenu, mnogi rado pristaju da plate i do 100.000 evra za jednostavnu krem bluzu sa roze mašnom, koja je, međutim, postala deo moderne istorije. Naime, elegantnu bluzu je princeza Dajana nosila 1981. godine na vereničkom portretu.

Sada će se krem bluza sa kragnom nalik karneru naći na aukciji Julien's Auctions na Beverli Hilsu, a očekuje se da će njena cena dostiči i 100.000 evra.

Čuvenu bluzu kreirali su dizajneri Dejvid i Elizabet Emanuel, koji su kasnije dizajnirali Dajaninu venčanicu, a fotograf Lord Snoudon je fotografisao Dajanu u bluzi za objavljivanje u časopisu Vogue u februaru 1981. godine.

Deo moderne britanske istorije, legendarna bluza je ranije bila izložena u Kensingtonskoj palati u Londonu u okviru izložbe „Diana: Her Fashion Story till 2019“.

Očekuje se da će ovaj odevni predmet privući pažnju kolekcionara iz celog sveta jer se prodaja poklopa sa izlaskom novih epizoda „The Crown“ na Netflix platformi, što će ponovo podstaći globalno interesovanje za pokojnu princezu.

Luxury Experience