CyberHouse – savršena vila za postapokaliptično doba

Gigant u proizvodnji električnih automobila, Tesla, oduševio je mnoge svojim električnim pickup modelom – Cybertruck.

Inovativni blindirani model izazvao je podeljena mišljenja na tržištu, ali mnogi su bili inspirisani njegovom interesantnom formom, koja je po svemu sudeći idealna za život u post-apokaliptičnom okruženju. Inspirisani dizajnom i idejom, Modern House Architecture & Design kompanija iz Rusije, kreirala je futurističku kuću, kompletiranu liftom za upravo ovaj Tesla model.

Nazvana CyberHouse, ova samoodrživa bunker vila sa 300 kvadrata dizajnirana je da udobno smesti šest do sedam osoba istovremeno. Sa zidovima sa usponom koji mogu biti kreirani od monolitnog ojačanog betona i otpornog čelika, kuća će moći da podnese ekstremne uslove, kao što su zombi apokalipsa ili nuklearni napad.

Dve strukture nalik mandibulama na fasadi, koje su takođe inspirisane Tesla modelom, daju ovoj vili izgled koji nas asocira na Millennium Falcon. Kuća bi imala ojačane prozore, metalne zastore i vazdušne blockade, zarad što veće bezbednosti. Grejanje bi bilo regulisano autonomnom geotermalnom pompom, dok bi instalirani lift Cybertruck spuštao u podzemnu garažu.

Trospratna kuća, sa spavaćom sobom i dnevnim boravkom na svakom spratu bi imala i otvorenu terasu na gornjem nivou, koja može biti pokrivena u hitnim slučajevima.

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Trend