Christie's nudi retko prvo izdanje „Harija Potera“ na londonskoj aukciji

Prvo izdanje knjige "Hari Poter i kamen mudrosti", sa nekoliko štamparskih grešaka i potpisom autorke Dž.K. Rouling, ponudiće aukcijska kuća Christie's na privatnoj aukciji u Londonu.

Zapravo, ovo nije jedini primerak ove vrste koji postoji, već je deo tiraža od 500 knjiga u tvrdom povezu koje su štampane u početnoj verziji 1997.godine. Od toga, 300 je poslato bibliotekama, a knjiga o kojoj je reč jedna je od preostalih 200 i biće ponuđena kao deo predstojeće aukcije „The Art of Literature: Loan and Selling Exhibition“.

Mark Viltšir, specijalista za štampane knjige i ko-kustos izložbe „The Art of Literature“, u izjavi je rekao:

"Postojalo je nekoliko stvari za koje se činilo da su pogrešili u proizvodnji knjige. Na poleđini, na primer, reč filozofi (philosophers), što je, naravno, ključna reč... pogrešno je napisana kao 'philosphers', bez onog drugog slova „o“, a na stranici 53, na listi predmeta koje učenici treba da ponesu sa sobom u Hogvorts, reči 'jedan štapić' u tekstu su ponovljene dva puta. Na mnogo načina, ova je knjiga fizička manifestacija čarobnog sećanja za mnoge čitaoce i to je čini tako poželjnom", smatra Viltšir, podsećajući da će manifestacija Christie's "Art of Literature" za javnost biti otvorena od 7. do 15. juna 2022.  

Luxury Experience