Bugatti Chiron od Lego kockica

Ako ste kojim slučajem pasionirani kolekcionar maketa, kompanija LEGO je upravo predstavila komplet koji morate imati…

Kao što već znate, oni su nam već predstavili svoj fantastični Porsche 911 GT3 RS Technic komplet, a ovog puta nas oduševljavaju modelom Bugatti Chiron automobila. Kompletirani Chiron Lego set meri 55 cm u dužini, 22,5 u širini i 12.5 cm u visini, što znači da uopšte nije tako mali. Sastojeći se od 3.599 delova, skoro 1.000 više u odnosu na prethodno pomenuti Porsche, Bugatti Chiron Technic set neverovatno je detaljan i sadrži brojne funkcionalne elemente ovog superautomobila.

Lego set sadrži W16 motor, koji dolazi sa pokretnim klipovima. Motor je povezan sa funkcionalnim osmostepenim prenosom, sa pokretnim papučicama. Uprkos činjenici da je veoma teško kreirati repliku fluidnih oblina Lego kockicama, ovaj set zaista na sjajan način predstavlja formu i oblik francuskog hiperautomobila, čak i kada se radi o aktivnom zadnjem krilu.

Lego set sadrži i čuveni Chiron Speed Key, koji u pravom automobilu vozačima otključava maksimalne performanse. Bugatti Chiron Lego Technic set prodaje se u samo jednoj kombinaciji boja – duo tonskom šemom svelte i tamno plave boje.

Cena ovog kompleta iznosi 350 dolara, a dostupan je za kupovinu u Lego prodavnicama i preko njegovog online shopa.