Brajantova udovica dobila je 29 miliona dolara odštete

Nagodba od 28,85 miliona dolara okončala je pravnu bitku žene Kobija Brajanta, Vanese sa vlastima Los Anđelesa zbog objavljivanja fotografija tragične nesreće od strane okružnih zvaničnika.

Udovica NBA legende podnela je tužbu protiv gradskih vlasti, tačnije policajaca i vatrogasaca nakon što su objavili fotografije helikopterske nesreće 2020. u kojoj su poginuli njen muž i njihova najstarija ćerka Đijana.

U izjavi, Levis Li, advokat porodice Brajant, rekao je: „Odluka označava uspešnu kulminaciju hrabre borbe gospođe Brajant da odgovorne za ovo tragično ponašanje pozove na odgovornost. Borila se za svog muža, ćerku i sve one čije su nastradale tretirali sa sličnim nepoštovanjem. Nadamo se da će njena pobeda na suđenju i ova nagodba staviti tačku na ovu praksu."

Treba napomenuti da je u avgustu savezni sud dodelio Vanesi i njenoj ćerki 15 miliona dolara. Takođe, Krisu Česteru, koji je izgubio suprugu i ćerku u istoj nesreći, i porodicama ostalih žrtava, takođe je dodeljena odšteta od 15 miliona dolara.

Kako je Vanesa Brajant svedočila u svojoj tužbi, ona je posebno upozorila šerifa okruga Los Anđeles da „obezbedi područje“ kako bi se uverila da niko ne slika njenog muža i ćerku. Ona je izjavila: „Živim u strahu da moje ćerke vide ove stvari na društvenim mrežama.“

Vanesa je pokrenula sudski postupak protiv okruga Los Anđeles nakon što je saznala iz izveštaja Los Anđeles Tajmsa da je jedan od šerifovih zamenika pokazao fotografije nesreće u baru.

Očekuje se da će prihod od nadoknade ići Sportskoj fondaciji Mamba & Mambacita.

Luxury Experience