#BigBusiness - Iranac prodavao lubenice iz prtljažnika ljubičastog Lamborghinija

Pre nego što su automobili postali uobičajeni deo 20.veka, ulični prodavci su voće i povrće prodavali iz šarenih kola koja su vukli konji…

To je bila više nego ustaljena slika u brojnim delovima sveta, pa čak i kod nas. Ipak, jedan čovek je u Turskoj dao zaista moderni preokret čitavoj priči, kada je prodavao lubenice iz prtljažnika jednog zaista razjarenog italijanskog bika. Gospodin, za kog se u početku pretpostavljalo da je arapskog porekla, prodavao je lubenice za pet lira iz gepeka svog ljubičastog Lamborghini Aventadora. Ovaj, takoreći “incident”, odigrao se u najprometnijoj ulici Beyoğlu distrikta u Istanbulu, a malo je reći da je gospodin prodavac postao senzacija nakon samo nekoliko minuta.

Prema turskom sajtu sa vestima, t24, prodavac je brzo privukao veliku masu koja je želela od njega da kupi voće, baš zbog italijanskog egzotika. Kada su reporteri stigli na lice mesta, misteriozni vlasnik je brzo uskočio u svoj superautomobil i pobegao. On je takođe izbacio lubenice iz prtljažnika na trotoar pre nego što je nestao sa lica mesta, bez otkrivanja svog identiteta.

Nakon kratke pretrage njegovih tablica, otkriveno je da je Lambo registrovan u Antaliji. Niko zapravo ne zna koji je motiv iza prodaje lubenica iz ovako skupocenog automobila, pa to vrlo lako može biti još jedan pokušaj proslavljanja preko noći. Ipak, znamo da Lamborghini brend neće biti srećan zbog svega ovoga, jer oni generalno ne reaguju dobro na takve pojave publiciteta.

Kako je kasnije otkriveno, automobil pripada čoveku iz Irana, koji je svakako zabavio prolaznike, ali ne i lokalnu policiju. Zbog svog poduhvata, kažnjen je sa oko 156 dolara, zato što je koristio vozilo na način “koji nije predviđen njegovom registracijom”. Pored toga, dobio je zabranu vožnje u trajanju od 15 dana.