Bentley lansira specijalno izdanje olovaka

Vulf Barnato nije samo legendarno ime u svetu motosporta, već je i veliki deo istorije Bentley brenda…

Kao deo Bentley Boys grupe, slavni britanski vozač i preduzetnik spasio je automobilski brend od finansijske propasti početkom 1920ih godina, kupivši ga, što je imalo instrumentalni značaj u kreiranju slavnog Bentley Blower automobila sa superpunjačem. Njegov talenat iza volana bio je toliko usperioran, da je uspeo da odnese tri uzastopne pobede na tri učešća na 24 Hours of Le Mans trci.

Kako bi dokazao da njegove vozačke veštine idu dalje od trkačke staze, odnosno da je nepobediv u svom Bentley Speed Six, on se opkladio da može doći od Londona do Kana u svom automobilu pre nego što Le Train Bleu stigne od Kana do Kalaisa. 1930.godine, britanski vozač je pobedio voz sa nekoliko minuta razlike, što je ujedno postalo jedna od najlegendarnijih priča vezanih za moto trke.

Kako bi proslavili devedesetu godišnjicu ovog ikoničnog poduhvata, Rolls Royce je najavio lansiranje tri nove Bentley Limited Edition Barnato olovke, u saradnji sa svojim partnerom, Graf von Faber-Castell. Svaka olovka iz ove specijalne serije finiširana je tamnozelenom trkačkom bojom, koja se uobičajeno vezivala sa Barnatom.

Lakirano burence olovaka je ručno obrađeno i ukrašeno dijamantskim dezenom, koji je snažni deo Bentley dizajnerskog jezika. Zatvarač olovaka dekorisan je ikoničnim Bentley B i originalnim potpisom Vulfa Barnata. Specijalno izdanje uključuje tri opcije – naliv pero, roler olovku i hemijsku olovku. Kako bi obeležili godinu izvođenja ovog poduhvata, kolekcija je ograničena na samo 1930 komada, sa cenama koje kreću od 580 dolara.