Ako imate milion evra, onda možete celo ostrvo u Kanadi učiniti svojim

Privatno sklonište od približno dva hektara usred kanadskog jezera Cowichan uključuje kuću koja može da primi 10 ljudi, kao i pristanište za vaš čamac.

Iako pomisao na ostrvo odmah izaziva slike tropske destinacije, ovo je mesto malo drugačije. Za one koji žele da se u potpunosti osame u mnogo hladnijoj klimi, slikovito privatno ostrvo u Kanadi je idealan beg iz užurbanog gradskog života.

Govorimo o šumovitoj oazi od nešto više od dva hektara, nazvanoj „Island 7“, koja se nalazi usred jezera Cowichan, jednog od najvećih slatkovodnih jezera u južnom Vankuveru. Smešteno među gustim borovim šumama i dostupno samo čamcem, ostrvo ima rezidenciju za deset osoba i veliko pristanište savršeno za kupanje, sunčanje, vožnju kajakom ili pecanje.

Kuću napajaju solarni paneli, a tu je i antena za mobilni telefon ukoliko želite da ostanete u kontaktu sa spoljnim svetom, kao i pomoćna građevina sa rezervnim generatorom. „Jedno od retkih privatnih ostrva na jezeru Cowichan, „Island 7“ je izuzetno privatno i pristupačno rekreativno utočište“, navodi se u oglasu.

Pored kuće, postoji i mnoštvo pogodnosti koje će vam omogućiti da uživate u životu na jezeru, uključujući hidromasažnu kadu, studio za umetničke tipove i obilje netaknute obale, što znači da možete zakoračiti pravo u vodu. Pošto je reč o ostrvu, imaćete potpuni mir, jer nema drugih ljudi osim gostiju koje ćete dovesti sa sobom. Međutim, naći ćete mnogo divljih životinja. Jezero Cowichan se nalazi na oko 90 minuta vožnje od Viktorije, glavnog grada Britanske Kolumbije. Leti je jezero savršeno mesto za vožnju kanuom, skijanje na vodi, veslanje ili posmatranje ptica.

Naravno, ako ikada poželite da napustite svoj privatni raj na ostrvu i želite da istražite kopno, postoji mnogo slikovitih planinarskih i biciklističkih staza, kao i kampova za istraživanje.

Pogledajte galeriju

Luxury Experience