Air Force 1 patike koje je dizajnirao Virdžil Ablo odlaze na aukciju

Kolekcija patika Air Force 1, nastala u saradnji između Virdžila Abloa, brendova Nike i Louis Vuitton naći će se na aukciji Sotheby’s. Nadmetanje će se održati od 26. januara do 8. februara.

Dana 28. novembra 2021. godine, u 40. godini, preminuo je Virdžil Ablo, osnivač brenda Off-White i kreativni direktor Louis Vuitton modne kuće. A sada, samo nekoliko meseci kasnije, patike Air Force 1, koje je dizajnirao Ablo kao deo saradnje Louis Vuitton i brenda Nike za mušku kolekciju Louis Vuitton proleće/leto 2022, biće na aukciji Sotheby's.

Pripreme za aukciju i prateći događaji počele su i pre smrti dizajnera. Aukcija će se trajati od 26. januara do 8. februara u saradnji sa porodicom preminulog dizajnera.

Na aukciji će biti predstavljeno ukupno 200 pari kultnih patika. Svaki par će se prodavati u narandžastoj kožnoj futroli sa monogramom Taurillon sa potpisom Louis Vuittona (ekskluzivno za ovu aukciju), koja je takođe bila predstavljena u kolekciji.

Nadmetanje će biti otvoreno 26. januara 2022. godine, a predaukcijska izložba biće održana u Njujorku od 19. januara do 8. februara. Dobit od aukcije ići će Abloovom fondu za postmoderne stipendije, koji podržava talentovane crne studente.