23 neobjavljena para patika na aukciji Notorious B.I.G. x Nike Air Jordan 13

23 para Nike Air Jordan 13 patika, koje su specijalno dizajnirane za pokojnog repera NOTORIOUS B.I.G. naći će se uskoro na Sotheby's aukciji.

Ograničeno izdanje patika prvobitno je dizajnirano 2017. godine povodom 45. rođendana legendarnog repera, ali su ostale na polici do sada. Nasleđe pokojnog repera NOTORIOUS B.I.G. ponovo dolazi do izražaja, ovoga puta sa dozom luksuza. Ove nedelje, a povodom 50. godišnjice hip hop muzike, očekuje se da će Sotheby's na aukciji prodati 23 para Nike Air Jordan 13 patika, specijalno dizajniranih za pokojnog Kristofera Volasa, u okviru partnerstva sa istoimenom fondacijom u znak sećanja na pokojnog pevača.

Specijalno izdanje Nike Air Jordan 13 odaje počast legendarnim rimama Bigi Smolsa i njegovom ličnom stilu. Patikama dominira prigušena crna sa crvenim akcentima. Jezik sadrži siluetu repera i rime iz njegovih tekstova, kao što su „Sve je to bio san“ i „Ako ne znaš, sada znaš“... Pertle patika imaju urezanu reč „san“ u metalik završnici, dok unutrašnja postava kombinuje crnu i crvenu u klasičnom kariranom uzorku.

Pošto se radi o Air Jordan modelu, ne čudi što patike imaju i još jednu počasnu karakteristiku: dres Majkla Džordana sa brojem 23. Jordan brend je 2023. nezvanično nazvao „Jordan godinom“ i slaviće se tokom cele godine nizom posebnih inicijativa.

Aukcija predstavlja jedinstvenu priliku za kolekcionare i entuzijaste da nabave ove posebne patike iz ograničenog izdanja koje kombinuju nasleđe najvećeg sportiste i najvećeg repera svih vremena. Kao još jedno priznanje Majklu Džordanu, onlajn prodaja će imati 23 para i trajaće između 23. januara i 3. februara.

Aukcijska kuća procenjuje da će svaki par koštati između 2.300 i 5.000 dolara. Prihod od prodaje ići će istoimenoj reperovoj fondaciji, koja pomaže u finansiranju obrazovnih programa.

Pre nego što nestanu, ograničeno izdanje patika biće izloženo javnosti u Sotheby's galerijama u Njujorku tokom aukcije.  

Luxury Experience