17,6-karatni dijamant pokojne milijarderke iz Dalasa prodaje se u dobrotvorne svrhe

Ako žudite za malo sjaja u svom životu i imate milione na računu u banci – evo lepih vesti za vas!

Kolekcija nakita jedne od najbogatijih filantropkinja iz Dalasa spremna je za prodaju u dobrotvorne svrhe! Naslednica kompanije Sammons Enterprises, Meri En Samons Kri, preminula je prošle godine, a sada je njena kolekcija nakita koja uključuje žuti dijamantski prsten od 17,6 karata izašla na aukciju. Prodaja će biti obavljena onlajn, a prsten je već dobio ponudu od 200.000 dolara. Prihod od prodaje ići će u fond osnovan na ime majke Meri En Samons Kri u Fondaciji zajednica.

Osim dijamantskog prstena, ostali komadi u kolekciji uključuju nekoliko dijamantskih prstena, minđuša i broševa, kao i nekoliko komada nakita u obliku leptira, koji su bili omiljeni i Kri i njenoj majci – pokojnoj Rosin Smit Samons.

Kri, koja je umrla u julu 2021. u 91. godini, bila je ćerka Čarlsa Samonsa, pokojnog milijardera i osnivača kompanije Samon Enterprises, jedne od najvećih privatnih kompanija u zemlji koja uključuje proizvodnju, finansije, nekretnine i energetske holdinge.

"Komadi kolekcije su izuzetnog kvaliteta i posebni sami po sebi“, rekla je Džil Burgum, izvršna direktorka finog nakita Heritage Auction. „Ali šlag na torti je saznanje da će svaki komad otići u cilju da pomogne zajednici.“

Luxury Experience