175 ličnih predmeta Merilin Monro odlazi na aukciju

Više od 175 predmeta koji su nekada bili povezani sa legendarnom plavušom Merilin Monro sada će biti dostupno ljubiteljima lika i dela poznate glumice.

Julien's Auctions i TCM Present: Icons & Idols Hollywood će biti domaćin zajedničke aukcije koja će biti održana sledećeg meseca, u oflajn i onlajn formatu. Jedan od najznačajnijih predmeta na predstojećoj aukciji biće rukom pisana beleška Čarlsa Stenlija Giforda, za koga je nedavno DNK analizom dokazano da je otac pokojne legende.

„Ova razglednica je jedini poznati opipljivi artefakt koji uspostavlja vezu ili komunikaciju između Giforda i njegove slavne ćerke. Otkrio sam ovu razglednicu sasvim slučajno dok sam pripremao ličnu arhivu Merilin Monro za Julien's Auctions. Ovo je jedini poznati dokumentarni dokaz o vezi između Monro i Giforda, koji rešava dugogodišnju misteriju o tome da li je poznavala svog biološkog oca ili nije komunicirala sa njim“, rekao je Skot Fortner, istoričar i ko-voditelj podcasta All Things Marilyn.

Pretpostavlja se da je Giford dao razglednicu Monro dok je bila u bolnici. Artefakt, za koji Julien's Auctions procenjuje da će se prodati za 2.000-3.000 dolara, prikazuje devojčicu koja stoji na muzičkoj noti.

„Draga Merilin. Ova zabavna nota za ozdravljenje dolazi posebno da kaže da su moje misli i želje sa tobom svakog dana“, napisao je otac i na kraju ostavio inicijale i adresu slanja sa mlekarske farme Red Rock u Kaliforniji. Monro, čije je pravo ime Norma Džin Mortenson kao dete nije imala bliske odnose sa ocem. "Veruje se da Giford nije želeo da uznemiri svoju ženu i decu dozvoljavajući da Monro bude deo njegovog života“, navodi se u saopštenju o napetom odnosu oca i ćerke.

Pored toga, na aukciji će biti predstavljeno mnogo kozmetike: tube za ruževe, veštačke trepavice, senke za oči koje su nekada pripadale zvezdi, kao i nekoliko Monro haljina - najverovatnije će njihova cena dostići 80.000 dolara.

„Gotovo dve decenije, Julien's je ponosno predstavljao nasleđe najglamuroznije holivudske zvezde, Merilin Monro. Na ovoj aukciji smo se udružili sa TCM kako bismo stvorili kolekciju koja će nesumnjivo postati jedna od najvećih u industriji. Više od 175 neobičnih predmeta pronađenih u njenoj ličnoj arhivi, kao što je jedina poznata pisana poruka od njenog oca, odeća koju je nosila u svojim najpoznatijim pojavljivanjima na ekranu i van ekrana, oblikovali su ne samo njenu javnu ličnost, već i pop kulturu i stil uopšte“, rekao je izvršni direktor grupe Martin Nolan u svom saopštenju.

Aukcija Julien's Auctions & TCM Present: Icons & Idols Hollywood će se održati 17. i 18. decembra na Beverli Hilsu, kao i onlajn na sajtu aukcijske kuće. Oni koji žele da učestvuju na aukciji već se mogu prijaviti.

Luxury Experience