14-godišnji „Bitcoin milioner“ pokazao svoju luksuznu kolekciju automobila

Često čujemo o skrivenim opasnostima društvenih mreža, a ova priča je možda još jedno upozorenje da sve što vidimo na mrežama prihvatimo sa rezervom.

Ovo je priča o 14-godišnjem Bitcoin milioneru koji već poseduje skupu kolekciju automobila, iako mu još nije dozvoljeno da ih vozi.

Hazik Nasri iz Malezije ima više od 40.000 pratilaca na TikTok-u gde je nedavno objavio video koji pokazuje njegovu kolekciju superautomobila. Tinejdžer tvrdi da je počeo da se bavi kripto valutama pre nekoliko godina i da je izgradio čitavu poslovnu imperiju vrednu milione dolara trgujući bitkoinima. Bez obzira na to šta ostatak sveta misli o kriptovalutama, Nasri je zaradio bogatstvo od toga, i navodno ima kolekciju automobila da to dokaže.

U video snimku objavljenom ranije ove godine on pokazuje kolekciju automobila - snimak sada ima preko 5 miliona pregleda i ujedno je razlog zbog kog se ovaj dečak vinuo u zvezde. 

Njegova kolekcija uključuje mali Toyota IQ za koji Nasri kaže da je prvi automobil koji je kupio 2018. sa 10 godina. Najskromniji automobil u njegovoj kolekciji očigledno ga je koštao „pola bitkoina“ pre četiri godine. Njegova kolekcija takođe uključuje Range Rover Sport Autobiography u crnoj boji za koji tvrdi da je kupljen 2020. kada je imao 12 godina. Iste godine, Nasri kaže da je sebi kupio plavi Ferrari FF koji ispod haube krije masivni V12 motor.

Ako to nije dovoljno impresivno, Nasri takođe poseduje Lamborghini Aventador od 450.000 dolara. „Svi ovi automobili su kupljeni u roku od četiri godine i Camaro će doći, pa ostanite uz mene“, kaže kripto investitor u videu.

Biti u mogućnosti da sa 14 godina kupite bilo koji automobil, a kamoli četiri u rasponu od četiri godine je impresivno. Ali da se vratimo na upozorenje u prvom pasusu, nije sve što blista na društvenim mrežama zlato, a mnogi ga prozivaju da prodaje laži.

Jedna osoba je komentarisala video: „Zamislite da posedujete toliko automobila, ali ne možete da ih vozite.“ Drugi je napisao: „Milioner koji živi u stambenoj zgradi sa terasama? Zanimljivo.” Treći je rekao: „Ne mrzim te, ali zašto kupovati tako skupu kolekciju automobila ako ne možete legalno da vozite?“

Mnogi misle da ovaj dečak verovatno nije ni kolekcionar automobila, niti zapravo milioner. Međutim, to ga ne sprečava da se pretvara da je „bitcoin milioner“ – a vi odlučujete kome i u šta ćete verovati.

@haziqnasreey My full car collection as a 14 year old bitcoin millionaire! bütün dediyim papaq idi! #fypシ #fypmalaysia #antworten ♬ Chill Day - LAKEY INSPIRED

Luxury Experience