1.000 dolara za posetu Komodo ostrvu

Ranije ove godine, čuli smo informaciju koja nas je uznemirila: Komodo ostrvo se trajno zatvara za javnost…

Ipak, po svemu sudeći, sada imamo dobre vesti na tom frontu. Prema poslednjim izveštajima, ostrvo, koje je dom egzotičnim Komodo zmajevima će biti otvoreno za javnost, ali jedina začkoljica se krije u činjenici da će turisti morati da plate 1.000 dolara kako bi ga posetili.

Vlasti ostrva povukle su ovaj potez kako bi podržale sve napore u cilju očuvanja ovog regiona, što obuhvata i ograničenje broja turista koji ga svake godine posećuju. Vlasti će uvesti dva godišnja programa za članove – jedan će biti namenjen premijum članovima koji će posećivati Komodo ostrva, dok je drugi za regularne članove koji će moći da posete ostala ostrva na ovoj teritoriji, po smanjenoj ceni.

Komentarišući ovaj potez, Marius Jelamu, portparol gospodina Laiskodata, guvernera ovog regiona u to vreme, rekao je: “Rast zajednice na ovom ostrvu će biti ograničen, tako da sela ne postanu previše velika i ometaju naporima očuvanja. Postojaće i više edukativnih programa, koji će se pobrinuti da lokalne zajednice u potpunosti učestvuju u konzervacijskim akcijama”.

Trenutno, lokalno stanovništvo plaća 35 centi kako bi posetili ovo ostrvo, dok turisti plaćaju 10.50 dolara. Ipak, od sledeće godine, turisti će morati da plate veću sumu kako bi se susreli sa bajkovitim Komodo zmajevima. Da li ste vi spremni da platite tu cenu?

 

Luxury Experience