100 ličnih predmeta Pola Njumana iz njegovih trkačkih dana na aukciji

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JL (@jlporsches)

Ime Pola Njumana ostalo je neizbrisivo, kako u analima Holivuda, tako i u svetu automobila.

Njuman se bez sumnje pokazao kao jedan od najboljih glumaca svoje ere u filmovima kao što su „Cool Hand Luke“ i „The Hustler“, ali se takođe istakao kao vešt vozač trka na 24 sata Le Mana 1979. godine.

Mnogobrojni talenti, a posebno trkačka dostignuća zvezde ponovo dolaze do izražaja povodom velike aukcije njegovih ličnih predmeta koja će se održati krajem maja od strane RM Sotheby's.

Pod nazivom „High Speed: Paul Newman’s Racing Legacy“, na aukciji će se naći 100 predmeta sa imanja legendarnog glumca i njegove voljene supruge, glumice Džoane Vudvard.

Mnogi od Njumanovih najboljih nastupa na stazi biće ponovo oživljeni kroz njegove trkačke uniforme, prilagođene kacige i trofeje. Na prodaju su i dva automobila, koji ističu njegovu strast prema četvorotočkašima.

Prvi je Volvo V90 karavan, modifikovan 2007.godine. Njumen je bio poznat po svojoj opsesiji ugradnjom motora iz jakih automobila u Volvo karavane. Prikladno nazvan „Volvette“, automobil ima 6,2-litarski Chevrolet LS3 V-8 motor uparen sa snažnim četvorostepenim automatskim menjačem. Očekuje se da će modifikovani karavan biti prodat za 20.000 do 25.000 dolara na predstojećoj aukciji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RM Sotheby's (@rmsothebys)

Drugi automobil je trkački model Legends iz 1997. koji je Njuman navodno kupio i koristio za sponzorisanje novih vozača na stazi. Još uvek ima svoju originalnu boju sa inicijalima glumca iznad vrata, a njegova konačna cena se procenjuje između 5.000 i 10.000 dolara.

Ova dva automobila samo su degustacija 100 retkih ličnih predmeta Pola Njumana koji su ponuđeni na aukciji, koja će se održati 31. maja.  

Luxury Experience