Zemljane boje unose toplinu u hotel Aethos Ericeira na vrhu litice u Portugalu

Više slika

Više slika

Aethos Ericeira je butik hotel sa 50 soba smešten na živopisnoj obali za surfovanje u Portugalu, manje od sat vremena vožnje severno od Lisabona.

Smešten duž neravne Srebrne obale Portugala i sa pogledom na ogromno prostranstvo Atlantskog okeana, hotel Aethos Ericeira je pravi dragulj minimalističke arhitekture, dizajniran sa pristupom usmerenim na zajednicu.

Šarmantno ribarsko selo koje je postalo meka za surfovanje, Ericeira je destinacija koja osvaja srce svakog putnika željnog da se ponovo poveže sa osnovnim životnim vrednostima. Poznat po vrhunskim mestima za surfovanje, zlatnim peščanim plažama i intimnim uvalama, savršen je odmak od preopterećenja savremenog života - do njega je lako doći iz centra grada Lisabona, ali dovoljno je osamljen da se osećate „kao na kraju sveta“. Sa odličnom lokacijom na gradskoj obali, smešten na zadivljujućoj litici od 40 metara, „Aethos“ donosi neuporedivo iskustvo luksuza i opuštanja, ujedinjujući goste sa prirodom, dok izaziva osećaj dubokog blagostanja.

Hotel je plod saradnje dizajnerskog studija Astet sa sedištem u Barseloni i portugalskog arhitekte Luisa Pedra Silve, koji je ponovo zamislio postojeću istorijsku zgradu farme u kompleks soba sa nezaboravnim panoramskim pogledom.

Zakoračivši u „Aethos“, odmah će vas oduševiti njegova elegantna i moderna estetika, zajedno sa osećajem mira koji prožima prostor. Okupan prirodnim svetlom, sa velikim staklenim otvorima i neometanim pogledom na blistave atlantske vode, nijanse belih i prigušenih zemljanih tonova krase foaje, dopunjene materijalima i teksturama inspirisanim okolnim plažama, dinama i liticama. Jednostavne, čiste linije daju osećaj prostranosti, dok elegantni dodiri prirodnog drveta, mermera, kože, somota i kamena daju prostoru umirujući, organski osećaj.

Udobnost ćete pronaći u svakoj od 50 prostranih i ukusno uređenih soba i apartmana sa prozorima od poda do plafona koji omogućavaju gostima da uživaju u prirodi koja se menja smenom godišnjih doba. Pažljivo odabrani aksesoari, uglađeni elementi, odabrana umetnička dela i luksuzni tekstili stvaraju sofisticiran, ali udoban ambijent – onaj koji briše granicu između dizajna enterijera i eksterijera tako što uključuje boje i teksture koje su u harmoniji sa spoljašnjim pejzažima.

Sadržaji hotela su impresivni koliko i njegov dizajn - bogati su mogućnostima za privatnost, avanturu i wellness. Gosti mogu uroniti u zagrejani bazen sa slanom vodom, oznojiti se u teretani ili se prepustiti nizu spa tretmana sa prirodnim sastojcima i tehnikama koje podmlađuju i telo i um - od masaža i revitalizirajućih tretmana lica do sesija sa toplim kamenjem.

Lokacija Aethosa takođe ga čini idealnim za entuzijaste na otvorenom, sa nizom vodenih sportova i aktivnosti dostupnih u blizini. Uz posvećenog konsijerža za surfovanje, dane možete provesti osećajući nalete talasa, veslajući ili jednostavno posmatrajući iskusne surfere kako se bore sa velikim talasima. Ostala zadovoljstva uključuju jogu, pilates ili istraživanje uskih uličica u gradu, sa ribarskim kućama, brojnim prodavnicama i kafićima.

Nijedan boravak u Aethosu ne bi bio potpun bez večere u njegovom živahnom, ali opuštenom restoranu Onda - gastronomski užitak gde se služi niz lokalnih i internacionalnih jela koje je do savršenstva pripremio kuvar Alfonso Baskez. Održiv i uvek sezonski meni koji se stalno menja odaje počast zemlji i moru, sa sastojcima dobijenim sa lokalnih farmi i svežom ribom koja stiže direktno iz čamaca iz luke Peniche. Uz zalazak sunca i muziku u pozadini, izbor koktela čeka vas na ogromnoj terasi, koja je savršena za završetak noći.

Od drvene staze duž ivice litice do lepote enterijera, koja se nalazi na svakom uglu, Aethos je mesto koje vas ostavlja inspirisanim i obnovljenim. Bez obzira na godišnje doba, jedna stvar ostaje ista tokom cele godine: posmatranje zalaska sunca dok se spušta ispod horizonta i baca topli sjaj na talase koji se razbijaju o obalu. Ovo je trenutak čiste smirenosti i uvažavanja prirodne lepote koja nas okružuje - umirujuća, hipnotička i zauvek očaravajuća.

Luxury Experience