Zavirite u The Place Firenze - luksuzni hotel smešten u srcu Firence

The Place Firenze, luksuzni hotel u srcu ovog grada koji mnogi nazivaju najlepšim u čitavom svetu, najavljuje svoje veliko ponovno otvaranje nakon opsežnog renoviranja.

Ova transformacija, kojom upravljaju porodica Babini i generalni direktor Klaudio Meli, najavljuje novu eru prefinjenog gostoprimstva u okviru grupe The Hospitality Experience.

Priznati arhitektonski studio Luigi Fragola u Firenci predvodio je redizajn, crpeći inspiraciju od poznatog renesansnog arhitekte Leona Batiste Albertija. Dizajn odražava žive boje i arhitektonsku eleganciju crkve Santa Maria Novela, koja se nalazi preko puta hotela. Ova infuzija istorijskih elemenata u modernu estetiku stvara elegantno, savremeno utočište gde se svaki gost oseća kao kod kuće.

Javne površine hotela, kao što su The Fireplace, Studiolo i Glass Yard, nude spokojne prostore za opuštanje i razmišljanje. Umirujuća paleta zelene i krem, zajedno sa taktilnim materijalima i prilagođenim nameštajem, neguje atmosferu mira i sofisticiranosti. Glass Yard, sa svojim nagnutim atrijumom i obiljem prirodnog svetla, sadrži lišće i umetnička dela lokalnih umetnika poput Lorenca Brinatija. Studiolo room, inspirisana istorijskim umetničkim studijima, pruža intiman prostor za kreativnost.

The Place Firenze je dizajniran da izgleda kao luksuzna privatna rezidencija. Osam apartmana i dvanaest soba za goste su uređeni veoma lepo sa tekstilom po meri, dok raznovrsni apartmani uključujući dupleks i otvorene dizajne, služe i porodicama i solo putnicima, obezbeđujući personalizovano i luksuzno iskustvo.

Kulinarska ponuda u The Place Firenze slavi toskansku gastronomiju. Šef kuhinje Aso Miliore izrađuje sezonske menije koristeći lokalne sastojke i tradicionalne tehnike. Koktel salon hotela nudi raznovrstan izbor pića, od klasičnih omiljenih do inovativnih kreacija.

Terasa na krovu, Alcova, je mesto na otvorenom savršeno za ručavanje i piće, sa prekrasnim pogledom na gradski pejzaž Firence, uključujući Duomo i Santa Maria Novela.

Centralna misija hotela je njegova filantropska fondacija, The Place of Wonders, posvećena očuvanju i promovisanju italijanske izrade. Gosti mogu da se sarađuju sa lokalnim zanatlijama kroz ekskluzivne posete, podržavajući tradicionalne zanate kao što su tkanje i zlatarstvo. U partnerstvu sa zlatarskom školom LAO, fondacija nudi stipendije mladim zanatlijama, osiguravajući nastavak ove neprocenjive tradicije.

The Place Firenze je deo The Hospitality Experience (THE) kolekcije luksuznih italijanskih nekretnina u vlasništvu porodice Babini. Ova grupa uključuje Londra Palace Venezia u Veneciji i predstojeći Borgo Dei Conti Resort u Umbriji, koji bi trebalo da bude otvoren na leto 2024. Pod vođstvom izvršnog direktora Karla Babinija, The Hospitality Experience podržava nasleđe očuvanja istorijskih dobara uz pružanje usluga bez premca i modernog luksuza.

Luxury Experience