Zavirite u novi Waldorf Astoria hotel u Dubaiju

Enterijer Waldorf Astoria DIFC hotela inspirisan je ikoničnom arhitekturom, stilom života i detaljima iz šezdesetih godina…

Dizajn ovog hotela odiše savremenom elegancijom i sofisticiranim luksuzom, predstavljajući se svim svojim gostima, kao destinacija vrhunskog komfora i stila.

Enterijer ovog hotela kreirala je američka kompanija za arhitekturu i dizajn, Smallwood, Reynolds, Stewart, Stewart (SRSS), dok je kompanija sa sedištem u Dubaiju, LV Design Group, svoj lični pečat ostavila u prostorima dva glavna restorana i društvenim delovima hotela.

Možemo slobodno reći već sada da je ovaj hotel savršeno jedinstven u odnosu na druge ustanove ovog tipa u Dubaiju. Elegantni enterijer svoje goste vratiće u doba serije Mad Man, odnosno šezdesete godine prošlog veka – period kada je Njujork bio prepun jedinstvene energije i užurban ambicioznim poslovnim ljudima.

Smešten na 18. do 55. spratu Burj Daman razvojnog projekta, stil zgrade podseća na Medison i Petu aveniju u Njujorku tokom kasnih 1950-ih i početkom 1960-ih godina. Dopunjujući minimalistički nameštaj i multifunkcionalni dizajn, pametna kombinacija materijala je odabrana kako bi se osigurao gladak, savremen izgled. Mermer, abonos, orah, mesing i bronza su velikodušno iskorišćeni kako bi doprineli luksuznom ambijentu hotela.

U sobama je korišćen volakas mermer, kako bi se njime kreirao praktični i istovremeno luksuzni izgled. Pored toga, detalji od svetle hrastovine preovladavaju zajedno sa oblogama od abonosa. Dekor tamne boje u Executive i Junior apartmanima uključuje braon hrastovinu, orah i metalik bronzu, zbog koje dobija interesantni identitet. Predsednički apartman i trosobni stanovi dobili su sjajne mermerne ploče, koje su nadograđene upotrebom black forest, magma black, travertine i ash blue tonova zarad pojačanog intenziteta. Fleksibilni prostori, akcentovani prozorima od poda do plafona, sobe čine ugodnim i prijatnim.

Osamnaesti sprat je srce i drušvena košnica ovog hotela, jer se ovde nalazi recepcija, restorani, saloni, bazen i spa centar, sa izobiljem otvorenog prostora za druženje. Bull & Bear je glavni hotelski restoran, koji koristi bogatu paletu boja, uključujući mešavinu drveta, metala i kože, uparenih sa savremenim klasičnim komadima.

Krovna loža, St Trop, kreirana je pod uticajem esencije Sen Tropea. Platforme od drveta inspirisane su luksuznim jahtama, uz upotrebu prirodne palete boja, akcentovane vodenim tonovima. Elegantni i savremeni komadi nameštaja će vas privući da upravo ovde uhvatite sunčeve zrake i opustite se tokom večernjih časova.

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Putovanja