Zavirite u novi Bulgari Hotel Paris koji je upravo otvorio svoja vrata

Grad svetlosti broji još jednu fantastičnu arhitektonsku kreaciju!

Bulgari Hotel Paris je nova vrsta hotelskog iskustva gde se italijansko gostoprimstvo susreće sa Bulgari nakitom i slavnom istorijom Grada svetlosti. „Kršeći“ tradicionalne kodove pariske arhitekture, elegantna zgrada obogaćuje srce svetski poznatog Zlatnog trougla Pariza.

Hotel ima 76 soba i apartmana, uključujući Bulgari Penthouse od skoro 400 kvadratnih metara sa sopstvenom panoramskom baštom na krovu od 569 m2 sa pogledom na sve kultne spomenike prestonice.

„Mi smo draguljari gostoprimstva“, kaže Silvio Ursini, izvršni potpredsednik Bulgari Hotels & Resorts. Čuveni brend povezan sa blistavim nakitom i ultra-luksuznim načinom života takođe je stekao uporište u Gradu svetlosti. Posle Milana, Londona i Dubaija, hotel Bulgari u Parizu je upravo otvorio svoja vrata, izazvavši interesovanje međunarodnih medija, ali i ljubitelja enterijera.

Na impozantnoj aveniji Džordža V sa pogledom na Jelisejska polja i Ajfelovu kulu, hotel dominira i budi sva čula. Arhitektonska firma Antonio Citterio Patricia Viel (ACPV) iz Milana završila je veliki projekat kao novu vrstu hotelskog iskustva. U osnovnoj ideji njenog dizajna, vodeću ulogu imalo je italijansko gostoprimstvo i višegodišnje iskustvo kuće u oblasti nakita. Ovo se pretvorilo u zgradu koju definiše klasična pariska arhitektura.

Zgradu i njenu fasadu redizajnirao je Antonio Citterio Patricia Viel u saradnji sa francuskom arhitektonskom firmom Valode & Pistre. Dizajnerski tim je koristio jasne reference na italijansku renesansnu arhitekturu, dajući joj novi identitet, ali onaj koji se harmonično uklapa sa susednim elegantnim zgradama na bulevaru.

Što se tiče enterijera, otvoreno je 76 soba i apartmana. Bulgari Hotel Paris ima i spa od 1.300 kvadratnih metara, sa poluolimpijskim bazenom od 25 metara, teretanom, đakuzijem, 9 soba i spa apartmanom od 65 kvadratnih metara. Velika pažnja je posvećena paleti boja i materijalima. Glavna briga kreatora bila je da postignu relativnu sličnost sa ostalim hotelima kuće. Glavni materijali su mermer, svilene presvlake, granit i nameštaj od eukaliptusa, koji upotpunjuju enterijer, stvarajući elegantnu i istovremeno toplu atmosferu. Što se tiče palete materijala i nijansi, dizajneri su izabrali da koriste iste boje i teksture koje karakterišu druge Bulgari hotele širom sveta.

Možda najvažniji vrhunac hotela je veličanstven pogled. Gosti imaju priliku da se prepuste šarmu Grada svetlosti i dive se svakom detalju luksuznih soba i apartmana. Toplina i luksuz su vidljivi u svakom delu, očaravajući i najzahtevnije ljubitelje dizajna.

Otkrijte u galeriji još fotografija ovog neverovatnog hotela!