Zavirite u najstariji hotel na svetu

Koja je tajna dugotrajnih i uspešnih biznisa? Po svemu sudeći, odgovor na to zna porodica koja upravlja Nishiyama Onsen Keiunkan hotelom u Kjotou…

Ovaj neverovatni hotel, koji nosi titulu najstarijeg na svetu, trenutno je pod vođstvom pedeset druge generacije iste porodice, a koja njime upravlja preko 1.300 godina. Upisan u Ginisovu knjigu rekorda kao najstarije odmaralište sveta, hotel je tokom svog dugog postojanja više puta proširivan i modernizovan.

Iako je osavremenjen u skladu sa današnjicom, on i dalje zadržava svoj istorijski i tradicionalni stil i atmosferu. Sa sobama koje sadrže tatami prostirke i nemaju internet konekciju, posetioci su prepušteni sami sebi i uživanju u mirnom i idiličnom okruženju. Gosti takođe mogu uživati u Koshu govedini najvišeg kvaliteta u hotelskom restoranu, dok mogu postati deo japanske kulture uz karaoke večeri. Naravno, kupanje u renomiranim vrelim izvorima u neverovatnom okruženju sa pogledom na planine i klisure, centralni je događaj čitavog iskustva.

Originalno osnovan 705.godine od strane Fuđivare Mahita, sina pomoćnika 38. japanskog cara, hotel je ugostio brojne ljude – od samuraja i šoguna, do političara i slavnih ličnosti, ali i radoznalih ljudi iz čitavog sveta. I dan danas, hotel i dalje želi da bude otelotvorenje nepromenljive gostoljubivosti po kojoj je porodica koja ga vodi poznata, što će se definitivno preneti i na generacije koje tek dolaze.