Zavirite u najluksuzniji safari kamp sveta

Kakve vam destinacije padaju na pamet kada maštate o svom sledećem godišnjem odmoru?

Da li sanjate o spa centru sa pet zvezdica koji će vas razmaziti do koštane srži i učiniti da zaboravite na sve svoje probleme ili vam je na um pao hotel u srcu metropole, koji će vam dati priliku da uronite u kulturu destinacije na kojoj se nalazite? Ovog puta, fokusiramo se na ljubitelje prirode, koji ne žele da se odreknu luksuza, komfora i stila u svojim avanturama.

Singita kamp nalazi se u samom vrhu popularnosti kada se radi o ekološkom i sociološki-svesnom turizmu, a tu poziciju je zauzeo pre skoro 27 godina kada je osnovan. Svaka od njegovih 15 safari loža i kampova pruža neverovatni odmor svakom gostu. Sada, čuveni kamp predstavlja svoj novodizajnirani dodatak – Sabora Tented Camp, koji će prvu punu sezonu doživeti ove godine.

Smešten u Singita Grumeti rezervatu, koji zauzima oko 140.000 hektara zaštićene prirode, Sabora Tented Camp gostima daje priliku da iz prve ruke uživaju u pogledu na promenljivi tanzanijski pejzaž, uz dodatni dodir luksuza naravno. Singita Grumeti rezervat sačivanja jedan deo Serengeti Mara ekosistema i dom je nekim od najinteresantnijh životinjskih vrsta, koje želi da zaštiti i spreči svaki pokušaj krivolova ili pojavu požara.

Posvećenost ovog odmarališta ograničenom broju vozila i gostiju dace svakom putniku priliku da iskusi čudesnu afričku divljinu, a da pritom nikako ne naškodi lepoti koja će ga okruživati, niti njenim stanarima.

Singita Sabora Tented Camp sastoji se od devet jedinstvenih šatora sa privatnim kupatilima, pri čemu je svaki od njih raskošno opremljen. Iako novi izgled šatora ima za cilj da predstavi otelotvorenje moderne jednostavnosti i stila, zapravo nije načinjen nijedan kompromis kada se radi o luksuzu i komforu – svaki apartman je pravo skrovište koje u sebi skriva retke i neobične artefakte, uključujući persijske tepihe, kristal, srebrninu i Zanzibari škrinje, kao i ćebad i tradicionalne komade koji su nastali kao delo Maasai naroda iz severnog dela Tanzanije.

Kao deo redizajna, koji je izvodio dizajnerski partner odmarališta, Cecile & Boyd u saradnji sa GAPP Architects, smeštajne jedinice su zamenjene, kako bi maksimalno iskoristile predivnu prirodnu lokaciju. Svaki šator sada ima nesmetani pogled na dva vodena pojila, što gostima daje mogućnost susreta sa brojnim divljim životinjama. Gostinjski apartmani takođe sadrže privatne platforme za meditaciju i zaklonjene salase sa gostoljubivim divanima, koji se otvaraju prema ravnicama Serengetija.  

Svaki šator je konstruisan od održivih materijala, dok se oslanja na solarnu energiju i štedljivu rasvetu, a dizajniran je tako da se minimalno oslanja na površinu zemlje, ostavljajući svoj trag u pejzažu.

Kao što se može očekivati od vodećeg luksuznog safari kampa, prilike za avanturu u ovom delu sveta su praktično neograničene – gosti mogu odabrati u koju će se avanturu upustiti, istražujući pritom samo srce najudaljenijih delova Afrike. U zavisnosti od vremena posete, gosti se mogu susresti sa čitama, slonovima, majmunima i lavovima, dok se sam kamp nalazi na svetski poznatoj trasi velike migracije.

Wellness ponuda Singita Sabora oslanja se na svoje prirodno okruženje i pruža blaženo opuštajuće utočište. Meni tretmana kampa uključuje starosedelačko znanje i lokalna esencijalna ulja za opuštanje, obnavljanje i oživljavanje, a svaki tretman prilagođen je jedinstvenim potrebama gostiju. U masažama možete uživati u namenskim prostorijama kampa s pogledom na rezervat ili u privatnosti vaše sobe. Glavno područje lože takođe nudi otvoreni bazen otvoren čudima divljine.